Kiadták az európai elfogatóparancsot Puigdemont ellen

2017. november 03. 20:51

Kiadta a spanyol központi büntető bíróság az európai elfogatóparancsot Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és egykori kormányának négy tagja ellen – jelentették be hivatalosan Madridban.

2017. november 03. 20:51

A spanyol központi büntető bíróság kiadta pénteken az európai elfogatóparancsot Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és egykori kormányának négy tagja  ellen – jelentették be hivatalosan Madridban.

Carmen Lamela bírónő előzőleg elutasította Puigdemont kérését, hogy videón keresztül tehessen vallomást a bíróságon. A politikusok ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanújával indítottak eljárást, miután a katalán parlament egyoldalúan kikiáltotta a függetlenséget. Mind az öten Belgiumban tartózkodnak.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. november 04. 07:48
Itt nincs elszakadás.Koszóvó esetében pedig még meg is bombázták Szerbiát, hogy egy életképtelen, nyomorult, iszlám államot létrehozzanak.Szlovákia simán elszakadhatott.Európa támogatta a volt szovjet köztársaságok leszakadását.Jugoszlávia darabora hullott.Kis vacak hercegségek,szigetek, önállóak.Szerencsétlen Katalónia meg le lett gázolva.Hol vannak a kibaszott liberális jogvédők,emberjogi harcosok?Hallgatnak, mint a Gyurcsány terror idején.A központi EU hatalom mondja meg, hogy kinek van joga,és kinek kuss!
atila68
2017. november 04. 07:47
Puigdemont az a katalánoknak ami a Böszme az MSZP-nek.
Mindjárt
2017. november 04. 05:30
Nem tudom, hogy Katalónia mennyire lesz sikeres de a spanyoloknak ez hatalmas leégés.
áfonya
2017. november 04. 02:15
Fletó érkezik az erősítés . Keleti elnyomó birodalom összedőlt , nyugatra szaladtatok erősítésért ,nyugati tőkével export bűnöző csapat Európa felé tart. A Bács-Kiskun megyei rendőrök pénteken, késő délután 27 külföldit tartóztattak fel Gara közigazgatási területén. Közülük 22 fő pakisztáni, 5 fő pedig iraki állampolgárnak vallotta magát – írja közleményében a police.hu. A portál hozzáteszi, a migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Forrás: police.hu; fotó: businessinsider.com.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!