HVG: Az ELTE, Szeged és a Pázmány vezeti a felsőoktatási ranglistát

2017. november 15. 10:36

Továbbra is az ELTE a legjobb hazai egyetem a HVG idei felsőoktatási rangsora szerint, amelyet Szeged és a Pázmány követ.

2017. november 15. 10:36

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezeti a HVG 2018-as felsőoktatási rangsorát, ami Diploma 2018 címmel ezen a héten jelenik meg – írja a hvg.hu és az Eduline.

Megőrizte az első helyet a HVG felsőoktatási rangsorában az Eötvös Loránd Tudományegyetem, amely mind az oktatói, mind a hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsorban vezet. 

Az ELTE-t a Szegedi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem követi az összesített listán, de a rangsor készítői az öt legjobb eredményű felsőoktatási intézmény közé sorolták a Semmelweis Egyetemet és a Debreceni Egyetemet is.

A hatodik helyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg, a nyolcadik a Pannon Egyetem. A veszprémi központú intézményt a hallgatói alrangsorban második helyen álló Budapesti Corvinus Egyetem követi. A tizedik helyen holtversenyben a Károli Gáspár Református Egyetem és a Miskolci Egyetem végzett.

Az összesített és a kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze.

A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek, többek között az első helyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, illetve a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autós csoki
2017. november 15. 16:46
A BME egy kifejezetten középszerű egyetem - ahogy írták is, egy-egy műszaki területeken számos jobb egyetem van idehaza (Miskolc - gépészet, Ybl - építészet, Győr - közlekedés, Pannon - környezet). Amiben élen járnak az még mindig a bálványképzés, s az egyetemi hírnév ápolása, de oda max. PhD-zni mennek a racionális emberek (vagy még azért sem).
SonGoku nagyfaterja
2017. november 15. 11:02
Hol az NKE???:DDD
balbako_
2017. november 15. 10:58
Úgy tűnik az fontos szempont a listán, hogy véletlenül sem adjon olyan diplomát amit valamire lehet használni. Szerintem a Műszaki egyetem a legjobb!
Nannyó
2017. november 15. 10:50
Az első ötben hány műszaki egyetem van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!