Palkovics: Pozitív a Velencei Bizottság állásfoglalása

2017. október 06. 16:19

Egyértelműen pozitív a Velencei Bizottság állásfoglalása a magyar felsőoktatási törvényről – közölte Palkovics László oktatási államtitkár.

2017. október 06. 16:19

Egyértelműen pozitív a Velencei Bizottság állásfoglalása a magyar felsőoktatási törvényről, a testület ugyanis kimondta, hogy az államoknak jogukban áll követelményeket támasztani a területükön működő külföldi egyetemekkel szemben – közölte Palkovics László oktatási államtitkár az pénteki telefonos interjújában.

Vita egyedül abban van, hogy a Velencei Bizottság szerint ki kellene vonni az országban már jelen lévő külföldi egyetemeket az új szabályozás bizonyos előírásai alól, a kormány azonban úgy látja, hogy a magyar törvényeknek mindenkire vonatkozniuk kell, aki Magyarországon kíván működni – mondta Palkovics, aki Kecsmár Krisztián igazságügyi államtitkárral együtt részt vett a szervezet pénteki ülésén.

Kecsmár kijelentette: diszkrimináció lenne, ha a törvényt csak az újonnan letelepülő külföldi intézményekre alkalmaznák, az sértené az egyenlő elbánás elvét.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. október 08. 17:27
Ki is kezdett üvöltözni? Hát a SZÉL a SZÉL a SZÉL.... ZOKOG,JAJONG,MESÉL..... Mire Velencében elúszott a Jajongók gondolája......
OberEnnsinnen
2017. október 06. 18:19
Azért nem árt, sőt, alapvető, hogy a magyar külügy ezeket a garanciákat kérje. Ez PR-szempontból, no és az igazság miatt, elengedhetetlen.
cutcopy
2017. október 06. 17:09
És nem a törvény változott meg.. )
balbako_
2017. október 06. 16:33
A CEU meg most is hazudott nincs semmilyen szerződése amerikai egyetemmel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!