Hadházy: Manipulálja közbeszerzéseit a kórházellátó

2017. október 30. 13:53

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közbeszerzéseit manipuláltnak, versenyszűkítőnek nevezte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

2017. október 30. 13:53

Manipuláltnak, versenyszűkítőnek nevezte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közbeszerzéseit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, hangsúlyozva: nyár óta összesen százmillió forintnyi bírságot kapott az intézmény a szabálytalan tenderei miatt. 

A társelnök hétfőn sajtótájékoztatón közölte, kikéri az ellátó külső tanácsadókkal kötött szerződéseit azt követően, hogy a legutóbbi büntetés kiszabása után a központ közleményében azzal érvelt: külső tanácsadói szabályosnak ítélték a pályázatokat. 

Hadházy Ákos azt is furcsállja, egyáltalán miért van szükség külső tanácsadó cégekre, de kíváncsi arra is: felelősségre vonják-e a tanácsadókat a büntetés után. Emlékeztetett: nemrég ápolási eszközökre kiírt tender miatt kapott 10 millió forintos büntetést a Közbeszerzési Döntőbizottságtól a „visszaeső” ÁEEK, nyáron azonban egy ízben 50 millió forintra is megbüntették az intézményt lélegeztetőgépekre kiírt tendere miatt.

(MTI)

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2017. október 30. 16:08
Legalább 5000 orvos és 7500 ápoló. De egy is sok. Nem engedhetjük meg magunknak hogy egyetlen magyart is elveszítsünk, az emberanyagunk ugyanis mint láthatjuk véges. Ukránok és pakisztániakkal nem pótolhatunk egyetlen magyart sem. Szebb Jövőt!
balbako_
2017. október 30. 15:42
Hazudik a kis spicli.
metálgitár
2017. október 30. 15:05
Valamit benézett... Tunya hivatkozik mindig az igazmondó kurucra és a balradra, az ő túlzásait figuráztam ki.
zakar zoltán béla
2017. október 30. 14:54
hess!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!