Fidesz: Az MNB vizsgálja meg, Gyurcsány cége folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet!

2017. október 25. 14:13

Azt kéri a fideszes Budai Gyula a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletétől, vizsgálja meg azt, hogy a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet.

2017. október 25. 14:13

Azt kéri a fideszes Budai Gyula a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi felügyeletétől, vizsgálja meg, hogy a Gyurcsány Ferenc DK-elnök érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet.

A kormánypárti országgyűlési képviselő szerdán Budapesten, az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja előtt tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: az elmúlt hetekben több olyan sajtóinformáció is megjelent, amely szerint az Altus Portfólió Kft. legalább kétszer nagy összegű kölcsönt nyújtott a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő által irányított Human Operator Zrt.-nek.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök állítása szerint baráti kölcsönről van szó, de a kölcsönszerződésben lévő kikötések – így például a késedelmi kamat, a banki inkasszó és a személyi biztosíték – alapján ez valójában üzletszerű hitelezési tevékenység lehetett – mondta Budai Gyula, aki kérte a pénzügyi felügyelettől, vizsgálja meg, hogy az Altus Portfólió Kft. rendelkezett-e kölcsönnyújtáshoz szükséges jogszabályi engedéllyel.

Ha nem volt a cégnek ilyen engedélye, akkor felmerül a jogosulatlan pénzügyi tevékenység, amely büntető törvénykönyvi tényállás – jelezte a Fidesz parlamenti képviselője.

A Windisch László jegybankalelnöknek címzett kérelmet Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője vette át.

Az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

(MTI)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saci43
2017. október 25. 17:45
Szegény Budai. Hiába pihentették 4 évig, nem lett értelmesebb. :)
hátakkor
2017. október 25. 17:10
Egy biztos. Keresztül kasul magántulajdonosok cégei voltunk egy irodaházban. Volt, hogy A cég adott B-nek, C meg D-nek. Pénztárból, vagy utalással. Mind a gazdasági cégünk, mind a könyvelő, mind a könyvvizsgáló azonnal szólt, hogy ehhez pénzügyi tevékenység bejegyzés kell a társasági szerződésben és kell pár nem apró kritériumnak megfelelés és engedélyek. A járható út: önrevízió, stornó, taggyűlés megszavazza az osztalék kivétet a magántulajnak, adózik és utána annak ad a magántulaj kölcsönt az adózott (!) pénzből, akinek akar, de nem ajándékba. Viszont ennyi pénzt utalással ad kölcsön a magánember magánembernek, megy a bankból azonnal a warning. Pénzmosás stb. Piroska néni és cége itt bizony tiltott pénzügyi tevékenységet folyatott. Nem bank, nem bróker, nem biztosító.
pemete jakab
2017. október 25. 15:25
"Azt kéri a fideszes Budai Gyula a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletétől, vizsgálja meg azt, hogy a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altus Portfólió Kft. folytatott-e tiltott hitelezési tevékenységet." MNB-től ilyet kérni! Ők még Tarsoly 150 milliárdos bizniszét sem vették észre, sem a Buda-Cash 100 milliárdját.
Berecskereki
2017. október 25. 14:34
A cég tevékenységébe tartozik (céginfó) 9609'08 M. n. s. egyéb személyi szolgáltatás Bejegyzés kelte: 2015.02.18. Hatályos: 2015.02.18. - ... Közzétéve: 2015.02.21. 9609'08 M. n. s. egyéb személyi szolgáltatás Ebbe a szakágazatba tartozik: - az asztrológiai és spiritiszta tevékenységek - a társas tevékenységek, mint például a személykísérő szolgálat, partnerkereső szolgálat, házasságközvetítés - a hobbiállat-gondozás (pl. ellátás, elhelyezés, idomítás, edzés) - családfakutatás (genealógia) - tetoválás, testékszer-behelyezés - cipőtisztítás, portási, ajtónálló (étterem, szálloda előtt álló személy, aki leparkolja a vendég autóját) szolgáltatás stb. - az érmével működő személyi szolgáltató gépek koncessziós üzemeltetése (fényképkészítő, testsúlymérő, vérnyomásmérő berendezések, érmével működő csomagmegőrzők stb.) Így lehet, hogy a kölcsönadott pénz spiritiszta tevékenység felmérést szolgált. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!