Újabb kilenc népszavazási kezdeményezést adott be Vágó Gábor

2017. szeptember 20. 20:33

A volt LMP-képviselő javaslatai szerint többek között nem indulhatnának a közbeszerzéseken a miniszterelnök hozzátartozói, nem lehetne ügyész az, aki volt már valamelyik párt tagja, továbbá megszüntetné a főügyész újraválaszthatóságát is.

2017. szeptember 20. 20:33

Bár az Országgyűlés keddi határozatával kihúzta a talajt Vágó Gábor a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének emelésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezése alól, a Korrupcióellenes Szövetség titkára kilenc újabb, a korrupció visszaszorítását célzó népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán.

Az LMP volt országgyűlési képviselője a Nemzeti Választási Iroda budapesti épülete emlékeztetett népszavazási kezdeményezésének sikerére: „A Fidesz rendszerének Achilles-ina a népszavazás” – fogalmazott, hangsúlyozva, a kormánypártnak a referendumok esetében „szembesülnie kell azzal a népharaggal, amelyet a kormányzása okozott”.

Vágó a következő benyújtott kezdeményezésekről beszélt a sajtó képviselőinek:

  • Mivel „a korrupciós rendszer pókhálójának közepében” Polt Péter főügyész ül, ezért megszüntetné a főügyész újraválaszthatóságát
  • Nem lehetne ügyész olyan személy, aki korábban egy párt tagja volt, továbbá a hozzátartozói sem dolgozhatnának a jegybankban
  • Az adóhatóság élén nem ülhetne parlamenti képviselő
  • A képviselők mentelmi joga nem terjedne ki azon esetekre, mikor szavazatukkal korrupciós bűncselekményt követnek el
  • Tilos lenne a miniszterelnök hozzátartozóinak elindulása a közbeszerzéseken
  • Kormányfőnek csak az lenne javasolható, aki nyilvánosságra hozza az egészségügyi és pszichológiai állapotáról készült vizsgálatot

(MTI)

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. szeptember 21. 16:10
sunyi Donkihóte...
sensei
2017. szeptember 21. 09:34
Nna ebből a Vágóból sem lesz már a büdös életben komoly ember, megmarad ilyen kötözködő senkiházinak...
Csigorin
2017. szeptember 21. 09:16
" ügyész hozzátartozói nem dolgozhatnának a jegybankban" ?? ez meg minek? "mikor szavazatukkal korrupciós bűncselekményt követnek el" hogy mivan? ez meg trollnak is hulye.
írmag
2017. szeptember 21. 08:35
Mi lesz még a libából, Gabika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!