Szijjártó: Evakuálják a magyarokat Saint Martin szigetéről

2017. szeptember 11. 11:26

Az Irma hurrikán által sújtott Saint Martin szigetén tartózkodó magyar állampolgárok mielőbbi evakuálására adott utasítást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2017. szeptember 11. 11:26

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítást adott az Irma hurrikán által sújtott Saint Martin szigetén tartózkodó magyar állampolgárok mielőbbi evakuálására. 

A politikus a hurrikán miatt veszélybe került magyarokkal összefüggésben hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: kilenc állampolgárról tudnak, alapvetően párokról. Közülük hattal közvetlenül, hárommal családtagjaikon keresztül tartják a kapcsolatot – tette hozzá. Szijjártó Péter közölte: a holland és az amerikai válságközponttal folyamatos kapcsolatban állnak, de azok egyelőre saját polgáraik mentésével vannak elfoglalva.

Jelezte: emellett egy amerikai hajóval is kapcsolatban vannak, illetve utasítást adott repülőgép bérlésére Dominikán. Ugyanakkor a természeti csapás nyomán az infrastrukturális és kommunikációs lehetőségek megcsappantak, és eddig csak katonai gépek kaptak leszállási engedélyt – mondta a miniszter.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2017. szeptember 12. 12:01
"a holland és az amerikai válságközponttal folyamatos kapcsolatban állnak, de azok egyelőre saját polgáraik mentésével vannak elfoglalva." A libertáriánusok meg azt hirdetik, hogy már semmi sem indokolja a nemzetállamok létét.
afterall33
2017. szeptember 11. 14:11
Brüsszelt már megállítottuk. Most egy kis hurrikánba beletörik a bicskánk?
balbako_
2017. szeptember 11. 12:56
Magyarok ezért teszünk értük. Ez így helyes!
annamanna
2017. szeptember 11. 12:05
eső után köpönyeg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!