Nézze meg, ahogy a Fidesz elveszti a 2018-as választást!

2017. szeptember 25. 21:14

Avagy: próbálja ki az Együtt választási mandátum-kalkulátorát!

2017. szeptember 25. 21:14

Online mandátumkalkulátorral rukkolt elő az Együtt pártalapítványa, a Váradi András Alapítvány. Ezzel azt akarják bizonyítani, hogy a jelenlegi választási rendszer nem arányos, igazságtalan – ezért a Fidesz leváltásához teljeskörű összefogásra van szükség.

Az Együtt ellenzéki matekozós-játéka egyébként remek szórakozás, különböző választási szcenáriókat beállítva kapjuk meg a lehetséges 2018-as választási eredményét. Ezek közül a legoptimistább még a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján is ki tudja kanyarítani a – természetesen a Jobbik nélkül értelmezett – „demokratikus ellenzék” parlamenti többségét.

Ehhez nem is kell mást tennünk, mint hogy feltételezzük, hogy az „Új Pólus” pártjai (az Együtt, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum) között együttműködés van, és mindenki együtt indul; a Fidesz leszerepel és csak 35%-ot szerez; no és az „Új Pólus” pártjai erőn felül teljesítve 19%-ot érnek el.

Ha ugyanezt feltételezzük, azonban a Fidesz-KDNP jelenleg is mért közvélemény-kutatási adatait vesszük alapul – amelyek 42-44%-os támogatottságot mutatnak – akkor már a legoptimistább koordinált indulás sem segít: ez sima Fidesz-többséggel számolhatunk.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. szeptember 26. 21:24
Az ellenzék úgy fog járni mint a Déli-Sark-vidéki jéghegy, meg a kis bika töke. Vicc: A kis bika oda szól a tehénnek. -Gábor vagyok, de te szólíthatsz Gabikának is mert amikor kiugrottam a karámból leszakadt a tököm.
hátakkor
2017. szeptember 26. 15:25
Az ellenzéki pártok legfeljebb azon versenyezhetnek, hogy melyikük legyen a legerősebb.
öszödibeszéd
2017. szeptember 26. 13:49
látom, szigorítani kéne már a választási rendszeren, ha az egyszázalékosok is győzelemmel számolnak...
Morgen
2017. szeptember 26. 12:53
Új Pólus!! Nyugati, vagy keleti sarkkörre gondolnak ezek az idióták?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!