Nézőpont Intézet: Az elosztással működésképtelen modellt erőltetnek

2017. szeptember 11. 09:45

A német és az uniós politika célja egy automatikus elosztási mechanizmus bevezetése, de a Balti-államok tapasztaltai arra utalnak, hogy ez az elképzelés működésképtelen – állítja a Nézőpont Intézet.

2017. szeptember 11. 09:45

Az európai vezetők célja a migránsok automatikus elosztási mechanizmusának a bevezetése, ami megszüntetné elosztásuk felső korlátját – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Deák Dániel közölte: az látszik, hogy a német és az európai politika szándéka a kvótákat leginkább ellenző V4-ek megosztása és karanténba zárása annak érdekében, hogy ne csatlakozzanak hozzájuk további államok. A veszélyt növeli az Európai Bíróságnak a kvótaperben hozott döntése is, amellyel kinyitották a kaput az automatikus szétosztási mechanizmus bevezetése előtt – tette hozzá.

Azt mondta: a német kancellár és az uniós vezetők éppen a legfontosabb dologról nem beszélnek, arról, hogy a betelepítési kvóta működésképtelen. Erre a legjobb példát a Balti-államok szolgáltatják, ahová odatelepítettek néhány migránst, ám ki sem csomagoltak és „azzal a lendülettel, amivel jöttek” át is mentek Németországba – tette hozzá. Eközben több olyan politikai nyilatkozat is napvilágot látott európai vezetőktől, hogy az uniós támogatások kifizetését összekötnék a kötelező betelepítési kvóta elfogadásával, ami ugyancsak a nyomásgyakorlás jele – mondta.

A múlt héten publikált a Nézőpont Intézet egy 11 közép-európai országra kiterjedő közvélemény-kutatást, amelyből kiderült, hogy a 153 millió közép-európai polgár közül 106 millió egyértelműen elutasítja a kötelező betelepítési kvótát – jelezte. Ez azt jelenti, hogy az uniós állampolgárok véleménye nagy mértékben szembekerül az EU vezetőinek álláspontjával. Ez olyan feszültségeket eredményez, amelyek hosszú távon az unió felbomlásához is vezethetnek – vélekedett.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. szeptember 11. 12:15
Az idő nekünk , a kvóta-elleneseknek dolgozik : az össze nyugati állam meg fog telni - az olaszok , franciák , osztrákok , dánok után - , a németeknél is Salzgitterben például már most betelepítési stop van . Legkésőbb akkor rájönnek , hogy magukat csalták kelepcébe . Itt egy út van : kemény-falas határvédelem , és szerződésekkel garantált kitoloncolás .
Kup Lung
2017. szeptember 11. 10:40
Az illegális bevándorlókból legálist akarnak csinálni . És azért jó nekik mégis az országonkénti kvóta (annak ellenére hogy átmennek hozzájuk pillanatok alatt) mert a nem rájuk esőknek nem akarnak adni szociális támogatásokat . --- Sajnos megcsinálják , Mutti átveri az elképzeléseit . Itt már csak az egyre nagyobb polgári ellenszenv vezethet eredményre . De ennek még nem jött el az ideje nyugaton. De az is elképzelhető hogy már nem is fog mert akkora arányú lesz az idegen kultúrák aránya ott hogy az köti őket gúzsba hisz van az a tehetetlenségi erő amikor már nem lehet moccanni Meglátjuk időben ébredeznek e a nyugati polgárok vagy beletörődnek a politikusaik által sugallt tételbe : "úgysem lehet tenni semmit ez ellen a jelenség ellen ezért inkább törődjünk bele , éljünk együtt vele "
patkánynak sem nevezhető férgek
2017. szeptember 11. 10:38
Libsik, ezt hogy terveztètek egyèbkènt? Kènyszerbetelepìtèssel mozgatnátok szegèny "menekülteket", ès zárt táborban őriznètek, hogy ne szökdössenek mindenfele? Határellenőrzèst az Unión belül? Vagy mi a terv?
Kala pál
2017. szeptember 11. 10:30
Hol vagytok migránssimogató emberjogi aktivisták? Ez simán kényszerlakhely kijelölés, tessék tiltakozni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!