Kiszivárogtatták Botkáék DK-nak írt levelét

2017. szeptember 25. 20:49

Szerepelhet a DK az MSZP közös listáján, csupán Gyurcsány Ferenc nevét hagynák le róla: a Gyurcsányéknak az összefogás részleteiről küldött MSZP-s levelet szerezte meg és tette közzé a Zoom.hu hétfőn.

2017. szeptember 25. 20:49

Hosszú levelet szerzett meg és tett közzé hétfő este a Zoom.hu: miután Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt a nap folyamán ajánlatot tett az ellenzéki pártoknak a 2018-as összefogásra, úgy látszik, nemcsak a nyilvánosság előtt, de a kulisszák mögött is elkezdődtek az egyeztetések. A Zoom-nak sikerült megszereznie Botka a teljes DK-vezetésnek írt levelét. Mutatjuk a legfontosabb részleteket:

  • Botka közös lista felállításában gondolkozik, mivel így győzhetnék meg a legjobban a bizonytalanokat, és így sikerülne leghatékonyabban maximalizálni a baloldal szavazatait.
  • Közvélemény-kutatási anyagok alapján javasolja, állapodjanak meg az elosztandó listás mandátumok arányán. 
  • Bár bízni lehet benne, hogy „kilő” a pártok támogatottsága, erre nehéz lenne megállapodást építeni.
  • Mindenhol a helyi szinten legesélyesebb, helyben már bizonyított jelölt induljon: ezért a pártok hozzák nyilvánosságra akár mind a 106 körzet, akár csak azok egy részének egyéni jelöltjeire elképzelt listájukat.
  • A közel azonos támogatottságú körzetekben az MSZP „nagyvonalú” lesz.
  • Nagy az átjárás az MSZP és DK szavazók között, az összfogás hiánya pedig rontja a kormányváltás esélyeit.
  • Gyurcsány az ország legelutasítottabb politikusa, vele pedig nem fog menni a bizonytalanok a baloldal mellé állítása – így Gyurcsány nem szerepelhetne a közös listán.
  • Az MSZP a DK-nak biztos frakcióalakítást, Gyurcsánynak pedig „maximális MSZP-támogatást” kínál annak a budapest XV. kerületben való elindulásához. Ezzel az MSZP szerint a DK elnöke a társadalomtól szerezhetne legitimitást.

A levelet jegyző Botka László miniszterelnök-jelölt, Molnár Gyula pártelnök és Hiller István választmányi elnök ezen felül kifejtette: javaslataikat minden ellenzéki pártnak elküldték a hétfői nap folyamán. Úgy tűnik viszont, hiába a szocialisták fáradozása, a DK már a nap folyamán közölte: ilyen keretek között továbbra sem kér az MSZP-s összefogásból.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2017. szeptember 26. 18:07
Oszt ez a levelet ki szivárogtatta ki?Gondolom az, aki az Öszödi beszédet is,Szép kis banda ez mondhatom, és még ezek akarnak országot vezetni.Ezek?
beflower56
2017. szeptember 26. 14:33
EGY VALAMIVEL LEHETNE VÁLASZTÁST Nyerni :-Konkrét részletes programmal!A világon mindenhol igy csinálják.Nem elég az hogy majd rendbe tesszük az eüt,oktatást.oda kéne irni és elmondani hogyan?Igen ez hozzáértést kiván,nem elég annak látszani!A mai Magyarországon nincs ilyen ellenzéki "politikusnak"látszó valaki! Kutyapicsázók,tolvajok,korrupt disznók vannak minden oldalon,akik a kampányra hivatkozva baszogatják az ellenérdekelteket!A Jobbik is ide tartozik mióta megvette őket/én nem itélem el ezért Őket/Simicska,hiszen pénz beszél a kutyák meg mindig vonyitanak.
Csigorin
2017. szeptember 26. 12:51
Abban igaza van Molnarnak hogy tobb mint nagyvonalu ajanlat, dehat Fletonak nem a megegyezes a celja, hanem hogy akar a maszop hatan, akar kulon, de bemenjen a parlamentbe.
Mutimi
2017. szeptember 26. 10:25
1. Történelmi tény, hogy voltak magyar állampolgárok. A szubjektív véleményed erről tök érdektelen, erre hivatkozással a tényt tagadni a hülyeség csimborasszója. 2. Ne próbálj tekintéllyel érvelni, mert így még nagyobb gáz, hogy hülyeségeket firkálsz. 3. Nem kilóról volt szó, te is tudod. Az sem baj ha nem, mert rajtad kívül nagyon sokan emlékeznek rá. Ez itt olyan kezd lenni, mint a vakhangya szén-monoxidja. :) Tilts le nyugodtan, ezzel csak azt éred el, hogy egyedül te nem fogod látni amikor rámutatok a marhaságaidra. Viszlát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!