Kelet-Ukrajnába toborzott zsoldosokat egy paksi férfi

2017. szeptember 28. 09:45

A Szekszárdi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy paksi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy magyar zsoldosokat toborzott a kelet-ukrajnai szakadárok számára – írja az Index. A férfi korábban Donyeckben katonai kiképzésen vett részt.

2017. szeptember 28. 09:45

A Szekszárdi Járásbíróság nemrégiben előzetes letartóztatásba helyezett egy paksi férfit, aki magyar zsoldosokat toborzott a kelet-ukrajnai szeparatistáknak – írja az Index. A férfit, aki korábban Donyeckben katonai kiképzésen vett részt, hogy a szakadárok oldalán harcoljon, „a szövetséges fegyveres erőn kívüli, fegyveres összeütközésben részt vevő szervezetbe belépéssel elkövetett” tiltott toborzás bűntettével gyanúsítják.

Az Index a Magyar Időkre hivatkozva azt írja, hogy a férfit L. Krisztiánnak hívják, tevékenysége már tavaly feltűnt a Terrorelhárítási Központnak. Európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene, végül három napja sikerült elfogni.

A cikk rámutat: a donyecki harcokban háromszáz külföldi vehet részt önkéntesként vagy zsoldosként.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2017. szeptember 29. 11:05
Remélem, azokkal is ez történik, akik mondjuk a Közel-Keletre toboroznak, vagy magyar állampolgárként idegen hadseregben szolgálnak.
mo ching
2017. szeptember 28. 19:06
Outta my face! Outta my face! https://www.youtube.com/watch?v=GDlX5SSAO0M Van ott egy halk "bitch" is a végén!
he-he
2017. szeptember 28. 16:39
Azt nem értem,hogy miért nem az orbán rendszer ellen toborzott zsoldosokat.Akkor igazi hazafi lenne.
tango47
2017. szeptember 28. 14:26
Anarchista tüntetőket toboroz Gulyás Márton kelet-Budapestre. Őt mikor ítélik el érte?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!