Jobbik: Halálra dolgoztatja a Fidesz a nyugdíjasokat

2017. szeptember 22. 14:13

Négy főbűnt követett el a Jobbik szerint a Fidesz a nyugdíjasok ellen: tönkretette az egészségügyet, nem támogatja a béruniót és a differenciált nyugdíjemelést, és nem engedi, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek.

2017. szeptember 22. 14:13

A Jobbik szerint a Fidesz négy fő bűnt követett el a nyugdíjasokkal szemben: tönkretette az egészségügyet, nem támogatja a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását, a differenciált nyugdíjemelést és a béruniót – mondta Jakab Péter, a Jobbik szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő egy közelmúltban közzétett nemzetközi felmérésre hivatkozott, amely szerint a magyar emberek várják a legpesszimistábban a nyugdíjas éveket, legyen szó egészségmegőrzésről vagy a nyugdíjak várható összegéről. A felmérésből kiderült az is, hogy míg a nyugat-európaiak a szabadidővel és az örömmel azonosítják az időskort, addig a magyarok szerint szegénység és bizonytalanság jellemzi a nyugdíjasok életét – tette hozzá a szóvivő, aki szerint ez a Fidesz a nyugdíjasokkal kapcsolatos politikájának eredménye. 

Úgy vélte: a Fidesz négy főbűnt követett el a nyugdíjasokkal szemben:

  1. A kormánypárt tönkretette az „egészségügy maradékát” is, hiszen maga a kormányzat ismerte el, hogy 2015-ben 32 ezer ember, többségében nyugdíjas életét lehetett volna megmenteni, ha megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást kaptak volna.
  2. A Fidesz elutasítja a Jobbik azon javaslatát, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után. Erre a Jobbik szerint azért van szükség, mert jelenleg a férfitársadalom 31 százaléka meg sem éri a nyugdíjas kort. „A Fidesz őket szó szerint a halálukig dolgoztatja.” 
  3. Nem fogadja el a Fidesz a Jobbik differenciált nyugdíjemelésre vonatkozó javaslatát sem, vagyis azt, hogy a kis és közepes összegű nyugdíjakat nagyobb mértékben emeljék.
  4. A Fidesz nem támogatja a béruniót. A járulékbefizetések növelésére van szükség, ezt pedig a fizetések emelésével és a külföldön dolgozó magyarok hazacsábításával érhető el, csak így lehet magasabb nyugdíjakat kitermelni, így lehet elérni, hogy a bérunió nyugdíjuniót is jelentse.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik bocsánatot kér-e a nyugdíjasoktól Vona Gábornak a Facebookon közzétett nyugdíjasokat sértő bejegyzése miatt, Jakab Péter azt mondta: a Fidesz nem megoldásokat ad a nehéz helyzetben lévő nyugdíjasok számára, hanem indulatokat és gyűlöletet kelt, ezért minden jó érzésű embernek el kell utasítania azt az uszító politikát, amely embereket egymás ellen fordít.

A szóvivő azokra a kérdésekre, amelyek arra a vonatkoztak, hogy a Jobbik köt-e választási együttműködés bármelyik párttal, azt mondta: a Jobbik egyedül a magyar választókkal köt választási együttműködést a kormány leváltására. 

(MTI)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. szeptember 23. 08:26
Na menjetek már a p.ba! Most már BIZTOS, hogy nem fogok a Jobbikra szavazni. Hát így jön össze a Fidesz-KDNP 2/3. Üdvözlettel: egy dolgozó nyugdíjas.
Hurka
2017. szeptember 23. 06:59
A 2-3 pontot jónak találom, mert egymást támogatják, a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba menetele több jobban fizető munkahelyet biztosít a fiataloknak, támogatva azok itthoni munkavégzését. Bőven megéri, mert ha itthon dolgoznak idefizetik a nyugdíj járulékot és az adókat és jövedelmüket is itt költik el, befizetve az áfát. A differenciált nyugdíjemelést azért nem támogatom, mert rontja a befizetések ösztönzését, azokat támogatja akik korábban keveset fizettek be. Ezt szociális támogatással intézkedésekkel, 1!% felajánlhatósággal kell inkább orvosolni. Az egészségügy igen komplex probléma, az egészséges táplálékot, ivóvizet, levegőt, stresszmentes környezetet, igazságot és becsületességet a teljesen más ágazatok másképpen szolgáltatnák, akkor bőven elég lenne a mai kiadás.
Text adósság
2017. szeptember 22. 19:57
Ha Vóna valaki aki azt mondaná hogy járjak Nem fonódra az anódra A vezérlő rács.
edvind johnsson2.0
2017. szeptember 22. 19:51
A Fidesz halálra dolgoztatja a nyugdíjasokat. Hogy hatékonyabban dolgozzon ez a sok lusta nyugger, időnként a korbács használatától sem riad vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!