Aláírta a házelnök az ukrán oktatási törvényt

2017. szeptember 19. 16:05

Aláírta az új ukrán oktatási törvényt Andrij Parubij házelnök - adja hírül a 444. Parubij szerint a törvény semmilyen mértékben nem szorítja vissza a kisebbségek nyelvhasználatát.

2017. szeptember 19. 16:05

Andrij Parubij ukrán házelnök aláírta az új ukrán oktatási törvényt, és továbbküldte jóvahagyásra Petro Porosenko elnöknek – írja a 444. A házelnök ezt maga jelentette be keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve: azzal, hogy a törvény védi az ukrán államnyelvet, „semmilyen mértékben sem” szorítja vissza a kisebbségek, valamint az őshonos népek nyelvhasználatát. Porosenko várhatóan alá fogja írni a törvényt.

A 444 felidézi: Magyarország mellett számos állam – így Románia és Lengyelország is – tiltakozott a törvény ellen. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden bejelentette, hogy Magyarország az ENSZ elé viszi a kérdést.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!