110 éves lett Soros anyjának megmentője

2017. szeptember 19. 12:19

Hétfőn töltötte be száztizedik évét Brandeisz Elza tánctanár, aki a holokauszt idején Soros György édesanyját bújtatta.

2017. szeptember 19. 12:19

Hétfőn töltötte be száztizedik évét Brandeisz Elza. Az asszony 1995-ben megkapta a Jad Vasem-, vagyis a Világ Igaza-kitüntetést, mivel zsidókat mentett a holokauszt idején. Soros György édesanyja, Szűcs Erzsébet is neki köszönhetően menekült meg.

A tánctanár Brandeisz Elza (akiről egy speciális táncmozdulatot is elneveztek) egy tanítványa révén ismerkedett meg Soros édesanyjával, akit balatonalmádi nyaralójában rejtegetett. Egy ideig a tizenéves Soros György is a nő házában tartózkodott. Az idős asszony később négyszer is látogatást tett a milliárdosnál az Egyesült Államokban. Soros Brandeisz Elza kérésére százmillió forinttal támogatta egy balatonalmádi általános iskola felújítását.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2017. szeptember 20. 17:46
Oscar Göring felnőtt férfi volt, Schwarz Gyuri meg kamasz- gyerek. A baj az, hogy utólag, felnőtt fejjel sem látta be a bűnét. (De nem akarom ismételni magamat.)
2017. szeptember 20. 14:17
Drága, jó közös édesanyánk, a nyelv erre is felkészült: jó tett helyébe jót várj!
Text adósság
2017. szeptember 20. 14:01
Vóna is meg fogja kapni a Jad Vasem díjat ha egyszer nyugdíjat fog rejtegetni Bokros Lalyos elöl.
Text adósság
2017. szeptember 20. 13:58
"Hétfőn töltötte be száztizedik évét Brandeisz Elza. Az asszony 1995-ben megkapta a Jad Vasemet." Volt egy Ilyen Andrzej Wajda film is 1981-ben Jad Vasem-ber Persze ha zsidó nyelven visszafelé kell olvasni és akkor Mesav Daj, vagy Davaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!