Tállai: Jön a második adókonzultáció

2017. augusztus 27. 12:10

Az adóhivatal idén ősszel tartja a második adókonzultációt, amelynek két kiemelt témája a már tesztelhető e-számla és az öt hónap múlva hatályba lépő új adóeljárási törvény lesz.

2017. augusztus 27. 12:10

Az idén ősszel tartja az adóhivatal a második adókonzultációt, amelyen több fontos témakört vitat meg az adószakma; az idei év két kiemelt témája a már tesztelhető e-számla, és az öt hónap múlva hatályba lépő új adóeljárási törvény lesz – tájékoztott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Tállai András hozzátette: az adókonzultáció kiváló alkalmat teremt arra, hogy a szakma elmondhassa véleményét, ismertethesse tapasztalatait. Kiemelte: a nyáron elindult az illegális szféra tevékenységének visszaszorításáért kialakított legújabb rendszer, az elektronikus számlázás tesztüzeme. Az éles üzemig – jövő év július 1-ig – ugyan még van idő, de az átállás megkönnyítése érdekében szükség van a lehető legszélesebb körű szakmai egyeztetésre, amelyre az őszi adókonzultáció teremt lehetőséget.

Piaci tapasztalatok már vannak, mert mintegy 200 cég regisztrált az online számla tesztoldalán – fejtette ki az államtitkár. Hozzátette, hogy az egyéves felkészülést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a lehető legtöbb szolgáltatással segíti, de az adókonzultáció eredményeként a NAV szolgáltatásai akár bővülhetnek is. Tállai András elmondta: ősszel a parlament elé terjesztik az adóeljárást szabályozó új törvényjavaslatot, amely a legaktuálisabb témája lesz az idei adókonzultációnak. Érdemi észrevételek érkezhetnek az adóhivatal új szolgáltatásával, a kezdő vállalkozások féléves, ingyenes mentorálásával, támogatásával kapcsolatosan is.

Az államtitkár a lakosságot érintő könnyítések közül az automatikusan járó pótlékmentes részletfizetés összeghatárának a duplájára emelését emelte ki. A magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak 2018-tól már félmillió forintos tartozásig jár évente egyszer a 12 havi pótlékmentes részletfizetési kedvezmény – fűzte hozzá. Az adminisztrációs terhek enyhítéséről elmondta: az idén már az adóhivatal készítette el mintegy négymillió állampolgár személyi jövedelem-adóbevallását, és 2018. január elseje után a cégek jövedéki adóbevallását is a hatóság állítja majd ki. Az adózást kísérő papírmunka csökkentése Tállai András szerint ezután is az egyik legfontosabb téma lesz.

Tállai András emlékeztetett: először tavaly tartott adókonzultációt a NAV, amelyen a gazdasági tárca és az adóhivatal mellett a Magyarországon működő adótanácsadó cégek és több tucat adószakember vett részt. A múlt évi rendezvény sikeres volt, az állam több témakörben is megismerhette a szakmai szereplők tapasztalatait, egyúttal olyan megfontolandó ötletek is elhangoztak a hozzáértőktől, amelyek bármikor hasznosíthatók a fontosabb adóügyi változások kialakításakor – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. augusztus 28. 13:02
A KEDVES MAFFIÓZÓ VAJDA SZÓNOKOL: HTTPS://ALFAHIR.HU/2017/08/28/ORBAN_VIKTOR_VLAGYIMIR_PUTYIN_STREETART ---- "ENNYI HÜLYE VÉN KURVÁT!" - MONDTA A FIDESZES, ERRE Ő LETT AZ ÉV POLGÁRMESTERE Hát, mi folyik ebben az országban? A Szolnok Megyei Közgyűlés kormánypárti többsége Szalay Ferencet választotta az év polgármesterévé. Ez a fideszes polgármester nem arról híres, hogy felvásárolta a Balatont - az Mészáros Lőrinc -, onnan emlékezhetünk rá, hogy le "hülye vén kurvázta"az elégedetlenkedő nyugdíjasokat. Ez az idősekkel szembeni határozott kiállás annyira megtetszett a fideszes politikusoknak, hogy Szalay Ferencet, Szolnok polgármesterét választotta a kormánypárti többségű Megyei Közgyűlés az év polgármesterének. Persze az, hogy a fideszes politikus vén kurvának tartja a nyugdíjasokat csak a kisebbik dolog, az viszont komoly gond lehet, hogy Orbán Viktor, Bajnai Gordon útját követve tovább emeli a nyugdíjkorhatárt - egyben csökkenti a nyugdíjkifizetéseket. Mi van a röfivel? Megdöglött? Nem jönnek a számok?” https://alfahir.hu/2017/08/28/szalay_ferenc_szolnok_nyugdijasok_fidesz
BőröndÖdön
2017. augusztus 28. 08:20
Bandi a NER agya...:)
csuka
2017. augusztus 28. 07:45
"Szeva Viki! Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék, hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lóf.szt! K.rva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi, b.zmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat, a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja, nem?! Aztán, arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem f.sza ötlet! Sőt!, ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra, még nagyobb kasza! Ezt figyeld: TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő, úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van???? Személyszállítási hozzájárulás! Nem adó, mert az olyan kommunista csökevény! Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! Államosítjátok a THULE-t, és máris hatalmas bevétel! És lehetne egy olyat, hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy Fidesz transzparenst, az kedvezményt kap! Amilyen fillérb.szó népek ezek, minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Aztán még gondoltam olyanra is, hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni, hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak! És ez is az emútnyocév miatt, különben eszetekbe sem jutna! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya! Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől, és a bánattól, hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDAADÓ! Bzmg! Mekkora ötlet, mi? J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron, állami monopóliumban - kártyát, amit mindenkinek kötelezően kellene hordania, és ha a rendőrök (vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!) meglátják, hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik, annak teljes vagyonelkobzás!!!!!!! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok! Öllellek és kívánok sok erőt és kitartást! P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!"
csuka
2017. augusztus 28. 07:41
Mit lop(ott) ma a Kedves maffiózó vajda és bandája ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!