Szijjártó: A V4-ek számára stratégiai érdek a keleti szövetségépítés

2017. augusztus 31. 13:27

A V4-ek stratégiai jelentőséget tulajdonítanak a keleti szövetségépítésnek – jelentette ki Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A visegrádi országok vezetői a Keleti Partnerség országaiból érkezett politikusokkal találkoztak Budapesten.

2017. augusztus 31. 13:27

A visegrádi országok stratégiai jelentőséget tulajdonítanak az Európai Unió keleti irányú szövetségépítésének – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután a V4-ek vezetői a Keleti Partnerség országaiból érkezett politikusokkal találkoztak az Európai Bizottság és Észtország képviselőinek részvételével Budapesten.

Szijjártó Péter a találkozót követő közös sajtótájékoztatón a lehető legambiciózusabb és legbátrabb szövetségépítést célzó határozat elfogadását szorgalmazta az unió és a Keleti Partnerség országainak brüsszeli csúcstalálkozóján. Hozzátette: amellett is kiállnak majd a V4-ek, hogy a közösség következő hétéves költségvetésében ne csökkenjen az ezt célzó forrás.  

A partnerországok segíthetnek gátat szabni a migrációs folyamatoknak, és a távol-keleti piacok elérése sem lenne elég hatékony nélkülük – mondta a miniszter.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. augusztus 31. 17:41
Azt a nőt miért engedték, hogy odaálljon? Belelóg a fényképbe.
noMores
2017. augusztus 31. 15:42
"Nyaljatok ti is putyin segget, nekunk bejott!"
zakar zoltán béla
2017. augusztus 31. 14:24
20.45: Hajrá Magyarország-!!!!
zakar zoltán béla
2017. augusztus 31. 14:24
20.45: Hajrá Magyarország-!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!