Rákospalotán áll a bál a baloldalon

2017. augusztus 05. 15:18

Lamperth Mónika egyengette a DK és az MSZP közötti együttműködést Rákospalotán, míg Botka László közbe nem lépett. Úgy tűnik, egyre nagyobb a feszültség a miniszterelnök-jelölt, és a fővárosi szocialisták között.

2017. augusztus 05. 15:18

Lamperth Mónika, a Gyurcsány-kormány belügyminisztere szervezhette az MSZP és a DK közötti egyeztetéseket Rákospalotán - tudta meg a Magyar Hírlap. A lap szerint egyre nagyobb belső ellentét rajzolódik ki a fővárosi szocialisták és Botka László stratégiája között.

Az MSZP és a DK, sőt személyesen Gyurcsány Ferenc között lefolytatott tárgyalásokból, úgy tűnik, a szocialisták egészen keddig, Botka László bejelentéséig a DK-val való együttműködésben gondolkoztak,  a XV. kerületi jegyző Lamperth pedig a két párt közötti megállapodást egyengette, úgymond közvetített a két baloldali formáció között.

A két párt közötti egyeztetések is jelzik, a fővárosi szocialisták nem igazán érzik magukénak Botka László azon elképzelését, miszerint Gyurcsányékkal nem szabad szövetkezni - úgy látják, hogy megállapodás nélkül a még meglévő, vagy nyerhető választókörzeteiket is elveszíthetik, amennyiben nem áll mögöttük a DK és szavazótábora. Többségük szerint a Gyurcsány-párt úgysem fog engedni az MSZP elképzelésének, ezért inkább akár Gyurcsányékkal is összefognának - írja a lap.

Egy ilyen szoros, de MSZP-DK koalíció nélkül könnyedén elveszíthető körzetnek számít Rákospalota is - amely egyébként számos baloldali belharc színtere volt a közelmúltban. Itt tevékenykedett ugyanis az MSZP-s Móricz Eszter, akit már kizártak a pártból, mivel a szocialisták szerint összejátszott a Fidesszel. De a Hajdu László irányítása alatt álló XV. kerületben képviselő a DK-s Gy. Németh Erzsébet is, aki mostanában szokatlanul nagy aktivitást mutat. A Magyar Hírlap szerint ennek az oka, hogy Lamperth és a DK Gy. Németh előtt egyengeti az utat, őt szánnák ugyanis Rákospalota közös baloldali jelöltjének a 2018-as választásokon.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2017. augusztus 05. 20:47
Olyan ez a Mónyí, mintha Sonkabotka lenne a papája és Lopcsány a mamája. Szájon keresztül fogant és seggen keresztül született. Mint az ősmaszopos állatok. Vadai varacskosdisznó-koca feje hol van?
Zsolt75
2017. augusztus 05. 20:02
Ez a lampert mondta egykoron az elvesztett önk. választás után, hogy "nem baj, megmaradtak a Leaderek"?
Morgen
2017. augusztus 05. 17:30
Ha normálisak lennének a budapestiek, már régen a süllyesztőben lenne az egész bagázs.
balbako_
2017. augusztus 05. 16:23
Egyre kisebb a tűz és nagy a tolongás kinek sülhet ott a pecsenyéje. Harc nélkül nem adják fel, mert sok pénz van benne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!