Orosz metrók: a BKV idegenkezűségre gyanakszik

2017. augusztus 24. 07:56

Kedden újból meghibásodott egy felújított orosz metrószerelvény ajtaja. A BKV a fedélzeti térfigyelő kamerák felvételeiből arra próbál rájönni „babrálta-e valaki a vésznyitót” – ebben az esetben idegenkezűség lehet a meghibásodások oka.

2017. augusztus 24. 07:56

Továbbra sem szűnnek a hármas metró felújított orosz szerelvényeinek hibái: először a 444 írta meg, hogy kedden szintén az ajtóval volt gond az egyik állomáson, a vezetőnek végül kézzel kellett a helyére igazítani, majd bezárnia azt.

A Magyar Nemzet az ügyben megkereste a BKV-t, a lap kérdéseire Bolla Tibor vezérigazgató elmondta: idegenkezűségre gyanakszik a meghibásodásoknál. Bolla hozzátette, a cég szakemberei a fedélzeti térfigyelő kamerák felvételeit elemzik, hogy rájöjjenek, „babrálta-e valaki a vésznyitót”.

A vezérigazgató ezt is elárulta, hogy már két esetben is indítottak feljelentést a rendőrségen az ajtók meghibásodása miatt – a BKV közüzem megzavarásának gyanújával indította az eljárást.

Mindenesetre az orosz Metrovagonmash szerelvényeinek meghibásodásai továbbra is igen rejtélyesek: egyszer már több hétre kivonták a forgalomból a metrókat – ekkor a cég mérnökei szoftvert frissítettek és átvizsgálták azokat, majd újra forgalomba helyezték őket. Hiába azonban az alapos vizsgálat, mint a keddi eset is mutatja, továbbra is fenn állnak az ajtókkal kapcsolatos meghibásodások.

Tarlós István korábbi magyarázata sem jelentett gyógyírt az ajtók nyűgjeire: a budapesti főpolgármester korábban egy ajtórésbe szorult fakockával magyarázta a sorozatos anomáliákat.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. augusztus 24. 18:14
Inkább enyveskezűségre kellene gyanakodni.
august
2017. augusztus 24. 15:50
Nemrég az egész nemzetközi vasútihálózatot kellett átvizsgálni bombariadó miatt, most olvasom, az egyik busz ülésére valaki maró anyagot öntött.. emberek sérültek meg hasonló esetek miatt, szerintem a szándékosságot sem lehet kizárni a metró esetében sem, annyi elmeháborodott járkál szabadon, hogy elképesztő. Érdekes volt még a kormányváltás után tucatnyi BKV busz égett le, valahogy a motortérben mindig kigyulladt valami. Lehet szórakozni és viccelődni ezzel a metrómeghibásodással is, de az igazi tragédia az lenne, ha tényleg szándékosság állna mögötte. Ugyanis az már tényleg a közérdekű üzem megzavarását jelentené, vagyis senki nincs azután biztonságban, ha ilyen előfordulhat.
Mich
2017. augusztus 24. 11:20
G.nemzet + 444 = nép szara...
holder
2017. augusztus 24. 10:30
Az elmúlt hetekben a metro utasai közül többen látták egy kalapos, napszemüveges, furcsán viselkedő, akcentussal beszélő idős férfit, aki mindig a Wall Street Journalt olvasta utazás közben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!