Már nem Áder János a legnépszerűbb politikus

2017. augusztus 14. 09:46

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter már népszerűbb, mint Áder János köztársasági elnök – derült ki az Iránytű Intézet július végi kutatásából. Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikus, Vona és Botka nagyon le vannak maradva.

2017. augusztus 14. 09:46

Miközben Áder János köztársasági elnök népszerűsége csökkent az elmúlt időszakban, az eddigi „ezüstérmes” Varga Mihály javítani tudott kedveltségén, ezzel pedig megelőzte az államfőt – derült ki az Iránytű Intézet július végi kutatásából, amelynek eredményét ma ismertette a Magyar Nemzet.

Áder János szimpátiaindexe 100-as skálán 58 pontos, míg Varga Mihályé 60 pontos. Igaz, míg Áder János ismertsége 90 százalékos, addig a nemzetgazdasági miniszteré csupán 66 százalékos. 

A legnépszerűbb ellenzéki politikusnak Karácsony Gergely számít, akinek Orbán Viktorral holtversenyben 52 pontja van. Őket Varga Mihályon és Áder Jánoson kívül Tarlós István (54 pont), valamint Navracsics Tibor (53 pont) is megelőzi. Karácsony jó eredményéhez az is hozzájárul, hogy csak az emberek 53%-a ismeri, míg az azonos kedveltségi indexxel rendelkező miniszterelnököt a megkérdezettek 97%-a.

Vona Gábor és Botka László ellenzéki miniszterelnök-jelöltek nem kerültek be a legjobb tízbe sem. Vona Gábor kedveltségi indexe 44 pontos, míg a baloldali jelöltté csupán 38 pontos. Vonával azonos, 44 pontos értékelést kapott Juhász Péter, az Együtt elnöke – így a csupán 50%-os ismertségű Juhász megelőzi Botka Lászlót is. Még nagyobb Gyurcsány Ferenc lemaradása: a korábbi miniszterelnököt bár a megkérdezettek 96%-a ismeri, csupán 30 pontos értékelést tudhat maga mögött. A ranglista utolsó helyén Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó szerepel 24 ponttal, az utolsó előtti helyen pedig Soros György amerikai milliárdos van 28 ponttal. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2017. augusztus 14. 13:06
kÁder eljátszotta a nyájon kívüliek bizalmát azzal, hogy elschmittesedett.
balbako_
2017. augusztus 14. 12:05
Nem tudom, ha itt vidéken megkérdezek embert. ki az a Karácsony Gergely hát nagyon furán néznek az emberre...
KannibálTatárÚr
2017. augusztus 14. 11:22
..."az utolsó előtti helyen pedig Soros György amerikai milliárdos van 28 ponttal." Sáros Györgyöt túlértékrlik Mo.-n.
Mutimi
2017. augusztus 14. 11:16
Tehát a gazdasági miniszter a legnépszerűbb. Akihez a pénzügyek is tartoznak. Ilyen sem volt még. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!