Gulyás Gergely: Ha nem politizálna, irodalmunk nagy alakja lehetne Bayer

2017. augusztus 17. 08:01

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke szerint ha Bayer Zsolt a konzervatív oldalt vetné meg nyilvánosan, akkor az az irodalomban már nem obszcénnak, hanem művészinek számítana.

2017. augusztus 17. 08:01

„A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott”, Kerényi Imre az ismert publicista, Bayer Zsolt műveit tervezi megjelentetni a Nemzeti Könyvtárban. Ezzel Bayer munkássága a nemzet legnagyobb írói és költői mellé kerülhet.

Csütörtökön a Heti Válasz közölt interjút Gulyás Gergellyel, a Fidesz alelnökével – erről az Index adott hírt. Gulyást többek között Bayerrel kapcsolatban is megkérdezték. Ő kifejtette, ha nem foglalkozna politikával, a Magyar Idők publicistája a kortárs magyar irodalom elismert alakja lehetne:

„Szerintem a XIX. század költői eleve felülmúlják a kortárs irodalmat. Ezen Bayer Zsolt aligha sértődne meg. Aki egyébként elismert alakja is lehetne napjaink irodalmának – ha nem foglalkozna politikával, vagy legalábbis a konzervatív oldallal szembeni nyilvános megvetés jegyében tenné. Ami így obszcén, úgy művészi lenne.”

A Heti Válasz interjújában szó esett arról is, hogy amikor Kerényi az Antall-kormány ellen felesküdött Demokratikus Charta szóvivője volt, úgy nyilatkozott, Soros Györgyöt tenné pénzügyminiszternek. Gulyás erről azt gondolja, „mindenkinek van lehetősége korrekcióra”, neki pedig „nem kell az apja korabeli embereket minősítenie”.

Kerényi megítélésén túl Gulyás kitért a magyar média helyzetére is. Kifejtette, a balliberális oldal régi hagyománya, hogy nem híreket közöl, hanem gyártja azokat. Leszögezte: sajnos ezt a viselkedést már jónéhányan a jobboldali médiában is követik.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. augusztus 17. 13:00
Te Gulyás Gergely, ha már ennyire megbolondultál akkor ne álls meg itt hanem jelöld a moslékoló Bayert irodalmi Nobel díjra. Had lássa az egész világ mire képes a mi lovagunk. Ki ne hagyd az irodalmi zseni gyöngyszemeit. Igazi fideszes érték: http://m.blog.hu/b1/b1/image/bayer1.jpg
küllő
2017. augusztus 17. 10:58
Csókoljátok meg egymást bunkózsoltival gergelyke.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 17. 10:49
Tény!
szerafim
2017. augusztus 17. 10:31
Bayer talentum, ezt józanul mindenkinek be kell látni. De hogyan sáfárkodik vele, azt neki kell eldönteni. A sorozatba berakni korai, de 100 év múlva simán bekerülhetne valami hasonló válogatásba. A politikának kell, jó sómen és régi harcos. Nem látok senkit aki a helyébe állhatna, ha végre az írásnak szentelné magát. Ha 18 után kiszáll még lehet ideje...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!