Új nevet kaphat Csongrád megye

2017. július 18. 10:17

A közgyűlés megszavazta, hogy a megye neve Csongrád-Csanádra változzon, ha ősszel a parlament is beleegyezik, megtörténik a névváltoztatás.

2017. július 18. 10:17

A Csongrád megyei közgyűlés megszavazta Lázár János javaslatát, hogy a megye nevét a történelmi Csongrád-Csanádra változtassák – írja a Magyar Nemzet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több megyét is arra kért, hogy fontolja meg a történelmi megyenév újbóli felvételét. Noha Pest megye elutasította a pest-Pilis nevet, Csongrád megye közgyűlése rábólintott a Csongrád-Csanádra.

A közgyűlés a történészi vélemények kikérése után 13 igen, 1 nem szavazattal, valamint 1 tartózkodással fogadta el a névváltoztatást, ám ebbe ősszel még a parlamentnek is bele kell egyeznie.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcellus
2017. július 18. 21:34
Semmi értelme! Nem a vissza kellene látszatmegoldásokkal kacsingati, hanem a jövőbe kellene tekinteni. A mai megyerendszerünk elavult, ráadásul 1950-es rákosista csökevény, aminek megreformálásra se 1989/90-ben, sem 2010-ben nem volt kellő politikai akarat. Regionalizáni kell, erre a mai régiók jók is lennének, azzal az eltéréssel, hogy Közép-Magyarországnak kisebbnek kellene lennie (elég lenne Bp. és környéke), és kellene egy balatoni régió. Ennyi! Csanád, Ung stb. meg fontos, de a múltunk. Amit persze becsben tartunk, tisztelünk, de a múltunk.
Gregorius
2017. július 18. 17:14
Hát nem tudom...A Szent István ellen felkelő Ajtony legyőzőjének Csanádnak a nevét több település is őrzi, ráadásul az egyházmegye is "Szeged-Csanádi".....Ha van pénz a táblákra, fejléces papírokra etc., akkor elvben mehet.
pemete jakab
2017. július 18. 15:03
"Új nevet kaphat Csongrád megye" Meg az ország is. Mi lesz, Orbánisztán? Vagy Mutyiland?
SonGoku nagyfaterja
2017. július 18. 13:49
Fejért is átnevezhetnék Felcsút megyére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!