LMP: A Fidesz elbutítja a magyarokat

2017. július 05. 10:25

Az ellenzéki párt a kormány oktatáspolitikáját kritizálta és megjegyezte: Magyarország a XXI. század vesztese lesz, ha az oktatás színvonala tovább romlik.

2017. július 05. 10:25

Az LMP szerint a kormány oktatás színvonalát csökkentő politikája elbutítja Magyarországot, amely így a huszonegyedik század vesztese lesz. Ikotity István, az ellenzéki párt parlamenti képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz-kabinet 2010-14 között elsőként a szakképzést és a szakiskolákat „verte szét”, majd a jelenlegi ciklusában a szakközépiskolák színvonalát rontotta.

A folytatás egyértelműen a gimnáziumok visszaszorításáról szólhat – hangsúlyozta, hozzátéve, erre utal szerintük a Miniszterelnökséget vezető Lázár János tavalyi kijelentése a gimnáziumi felvételik bevezetéséről, valamint az is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) néhány hete feltett kérdésükre nem tiltakozott a gimnáziumi férőhelyek számának csökkentéséről szóló hírek ellen. 

Ikotity István szerint ez azért is megengedhetetlen lenne, mert sok fiatal ma már nemcsak a diploma megszerzése után, hanem már tizenévesen is a külföldre költözést és az ottani tanulást tervezi. Az LMP ezért arra biztat mindenkit, hogy minél szélesebb körben tiltakozzon az oktatás színvonalának csökkentése, így például a gimnáziumok esetleges bezárása ellen – mondta.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2017. július 05. 23:52
Igazságuk bizonyítéka a létük.
szavaztam
2017. július 05. 20:18
titeket mar nem lehet elbutitani....mar eleg butak vagytok :) a szakkepzest erositettek... a gimnaziumi felveteli pedig javitja a szinvonalat...
Bokros Birka
2017. július 05. 18:55
Előbb mondta volna ezt a lümütyütyü még hajlottam is volna rá, mivel folyamatosan nőtt a Jobbik tábora. Viszont, mára az embereknek kezd megjönni az eszük és csökken a Vona-t szerelvény. Azt hiszem ezt a lümütyütyü benézte, mint a mérgezett zöld almát.
Bokros Birka
2017. július 05. 18:28
Az LMP a nép ópiuma szívhatja, ha rászavaz, most még csak kábítja. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!