Lendületben az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok

2017. július 25. 18:46

Élénkül a két ország közti kereskedelmi forgalom, a Wizz Air pedig hamarosan közvetlen Budapest-Szentpétervár járatot indít.

2017. július 25. 18:46

KKM: új lendületet kaptak a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok

Új lendületet kaptak az Oroszország és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok, hosszú évek visszaesését követően az idei év első négy hónapjában 30 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, és 24 százalékkal növekedett az Oroszországba irányuló magyar export – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel azt követően, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gyenisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyalt.

A közlemény szerint a találkozón megállapodtak arról, hogy kihasználva az együttműködésben rejlő szakmai és gazdasági előnyöket, a jövőben három országban a magyar és orosz gépipari vállalatok közös pályázatokat adnak be. Hozzátették: az orosz kormány segítséget nyújt a magas hozzáadott értéket képviselő magyar vízügyi megoldások terjesztésében az orosz piacokon, ennek érdekében a Fővárosi Vízművek létrehozta magyar-orosz közös vállalatát.

A KKM közleményében kitért arra is, hogy az Wizz Air augusztus 27-én közvetlen járatot indít Budapest és Szentpétervár között, amely hozzájárulhat a Magyarországra irányuló orosz turisztikai forgalom további növekedéséhez.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. július 28. 04:04
röhejes,hogy ti otthon mennyi faszságot vagytok képes egy hajtásra beszopni ettől a fránya tolvaj elittől. Érdekes,hogy én itt Oroszországban nem látok egyetlen magyar céget sem tartós virágzás állapotában..DDDDDDDDDD. Elmehetne már ez a sültfasz ifjuközgazdász a pecsába...LOL
liberálzöld.
2017. július 26. 15:00
Garancsi elvtárs jó van, köszönjük. És Mészáros elvtárs is. Most éppen atomerőmű céget akar vásárolni ....
balbako_
2017. július 26. 06:00
Az orosz gazdaság nem lebecsülendő és az USA által meghirdetett blokád nem megoldás és erre az EU is kezd rájönni. Nekünk meg mérhető kárt okoz.
pemete jakab
2017. július 25. 21:20
"a Wizz Air pedig hamarosan közvetlen Budapest-Szentpétervár járatot indít." A felcsúti kisvasutat meg meghosszabbítják Moszkváig. Akkor talán még utasok is lesznek rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!