Faátültetés ellen tüntettek a Ligetvédők

2017. július 04. 12:48

Az 56-os emlékműnél próbálták megakadályozni egy fa átültetését a Ligetvédők. Az egyik elszánt aktivista a kotrógéphez láncolta magát.

2017. július 04. 12:48

„Nem hagyjuk a fáinkat!” – üzenték a Ligetvédők abban a Facebook posztjukban, amelyben követőiket hívták a Városliget rondójához egy fa átültetése elleni tüntetésre. Az akciót azzal indokolták, hogy a fa gyökereinek az átültetőgép méretére való vágása az öreg fa halálát jelentené. Videójuk mellé a következőt írták: „A videón jól látszik, hogy a kotró kezelője szabályosan »lerázza« az aktivistákat a gépről, ezzel komolyan veszélyeztetve a testi épségüket. A végén persze feladja.” Az egyik „lelkes” Ligetvédő a végletekig ment: a német kotrógéphez láncolta magát. 

A hvg.hu értesülése szerint a demonstrálókat 11 óra körül rendőrök távolították el a helyszínről. A területen épül majd fel a Néprajzi Múzeum, mely két szárnya az Ötvenhatos emlékmű két oldalán fog elterülni.

A Liget Budapest tájékoztatása szerint azonban az érintett fáknak nem esik bajuk, új otthonra találnak majd a Ligeten belül, miután egy fél évig tartó megerősítő kezelésben részesültek.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. július 05. 21:56
A drogozó helyett dolgozóba kellene vinni e sok feltűnési viszketegségben szenvedő elmebeteget. Mondjuk egy parasztgazdaságba. Ha annyira tudná becsülni a fákat, mint a magyar gazdaember, akkor jó lenne az a természetnek, a hülye höbölgőnek és úgy mindenkinek. Tudták a fa ültetésének és kivágásának is az idejét. A NEOLIB BOLSI RÍTUS SZERINT A FA SZENT. EZÉRT ÜLTETTEK MÉG EGYKOR AZ ETELE ÚTRA, A VILLAMOS HELYÉRE FÁKAT. MEGNŐTTEK JÓ NAGYRA. MOST MIUTÁN VEZETNÉK ARRA A VILLAMOST, RÖGTÖN TÜNTIZNI és HŐBÖRÖGNI KEZDENEK a fák kivágása ellen.....
Phötön
2017. július 04. 20:52
Ültessük el Schollandert!
Harangláb
2017. július 04. 18:04
...Ezek valódi hősök, mint azok a partizánok, akik kézigránát köteggel a német tankok lánctalpai alá vetették magukat...Tényleg ezek miért nem vetik magukat a kotrógépek lánctalpai alá???
Autós csoki
2017. július 04. 17:20
Kedves Ligetvédők! Itt a nyár - gyertek inkább túrázni a Mátrába, Bükkbe és Zemplénbe - errefelé órákat lehet gyalogolni anélkül, hogy emberrel találkoznál, s nincsenek csak fák meg fák mindenütt (abból is rendes tölgy, bükk meg gyertyán - nem ez a sok szar városi platán meg juhar). Én is nagy rajongójuk vagyok - tényleg szívügyem a Kárpát-medence újraerdősítése, de amit ti csináltok az nevetséges kamuzöld hiszti. Épp annyira kamuzöld, mint egy városi díszkert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!