Nézőpont: Az ellenzék nem tud új szimpatizánsokat megszólítani

2017. június 27. 11:20

Ha most vasárnap lennének a választások, a Jobbik nagyjából azt az eredményt érné el, mint 2014-ben, és ez igaz a kormánypártokra, valamint a baloldalra is – mondta a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió keddi műsorában. Fodor Csaba leszögezte: az ellenzéki pártok nem tudtak új szimpatizánsokat megszólítani, nem érik el a bizonytalanoakt.

2017. június 27. 11:20

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője szerint „lényegében bármelyik kutatócég mérését” vizsgálva az látszik, hogy az ellenzéki pártok nem tudtak új szimpatizánsokat megszólítani, új szavazókat tartósan beépíteni a táborukba; a helyzet hasonló a 2014-es választások előttihez, az ellenzék nem éri el a bizonytalanokat.

Fodor Csaba a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden azt mondta: az ellenzéki pártok ezért arra törekednek majd a következő hónapokban, hogy legalább a jelenlegi táborukat egyben tartsák, ne kerüljenek a 2014-es mandátumszint alá. Közölte: méréseik szerint a választók nagyjából öt százaléka kormányváltást szeretne, de rejtőzködő szimpatizáns. Ha most vasárnap lennének a választások, a Jobbik nagyjából azt az eredményt érné el, mint 2014-ben, és ez igaz a kormánypártokra, valamint a baloldalra is – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik és a baloldal között lenne közeledés, Fodor Csaba úgy válaszolt: ez azért vet fel „hitelességi problémákat”, mert néhány évvel ezelőtt a baloldalról elhangzottak olyan nyilatkozatok, amelyek „nácinak”, „fasiszta pártnak” nevezték a Jobbikot. A baloldali törzsszavazóknak is komoly dilemma, hogy miként viszonyuljanak a mostani Jobbikhoz – vélekedett az elemző – azért is, mert vannak olyan „elszólások, kirohanások”, amelyek mutatják, a Jobbik ugyanaz, mint három-négy-öt évvel ezelőtt.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2017. június 27. 13:37
Kovács András Ferenc KÉT LABANC BESZÉLGET (Avagy egy Jobbikos és egy Ballib) emlékszel pajtás kurucok voltunk dicső hitekbe maj’ beleholtunk vagy meg is holtunk s nem vettük észbe te meg én hányszor hány csúfos vészbe hazudol hékám te labanc voltál tenéletedbe egyedül holtál kuruc én voltam úgy általába’ s fejedet vettem hány szócsatába hetvenkedsz hitvány kuruc én voltam más életekbe egyedül holtam labanc te voltál megkájzeroltak ékes erkölcsbe kik beleholtak gondviselésbe kik beleholtak labanc te voltál megkájzeroltak retteg a lelked eleven holtan hurrá bercsényi kuruc én voltam keserült prédás agyafúrt szerzet feladod fajtád feleded nyelved rengjen agyadban ágyúzó zsoltár kuruc én voltam te labanc voltál agyafúrt kóbor keserült korcsos feleded nyelved feladod sorsod kacagás isten kacagás holtunk emlékszel pajtás labanc is voltunk
3M..
2017. június 27. 11:47
A Fideszhez közeli Nézőpont intézet? Köszönjük a "hiteles" tájékoztatást. Arról nem készítettek felmérést hogy miért zsugorodott 1.5 milliósra a Fidesz szavazótábora? Szebb Jövőt!
Einar
2017. június 27. 11:46
Ady Endre ma így üzenne a Jobbiknak: "Ha labanc lesz a kuruc, Hogy tud mosolyogni magában, Így szól: kuruc a karom, Hát hadd legyen labanc a lábam."
dream killer
2017. június 27. 11:34
A fidesznek is csak a primitív, vidéki idősek maradnak, igaz ők elég sokan vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!