Kivonják a forgalomból a budapesti orosz metrókocsikat

2017. június 08. 16:45

A BKV ideiglenesen kivonja a forgalomból a felújított orosz metrókocsikat.

2017. június 08. 16:45

A társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eddigi utasforgalmi futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése miatt rendelték el a járművek ideiglenes kivonását.

A metrókocsikkal a közelmúltban több probléma is volt: a pünkösdi hétvégén az egyik szerelvénynek ismeretlen okból ki kellett állnia a forgalomból, egy másiknak pedig mindkét oldalon kinyíltak az ajtajai, ez pedig biztonságkritikus problémának számít.

Az Index összesítése szerint a 37 megrendelt szerelvényből egyelőre 9 darab felújított vonat érkezett vissza Budapestre. Ebből 6 hatósági vizsgával is rendelkezik, négy volt forgalomban.

A Metrowagonmas által gyártott, majd felújított szerelvények március végén álltak forgalomba, de már az első pár napon is ki kellett állniuk a forgalomból különböző hibák miatt.

(MTI)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs
2017. június 08. 20:17
Ja és ne felejtsük el, hogy bő egy hónap és itt az úszó-vb, tehát addigra vissza kell állnia a felújított szerelvényeknek. Nagyon helyesen tették, hogy még időben átnézik őket, hogy addigra - talán mind a kilenc - forgalomba állhat.
robipecs
2017. június 08. 20:13
Ha veszel egy új tévét vagy laptopot, azt is be kell állítani ugye. A metrószerelvényeknél is van állítgatnivaló. De ez csak szoftverhiba nagyon valószínűen. Az ajtónyitás például erősen összefügghet a BKK azon hülyeségével - ami valószínűleg Tarlós baromsága alapveteőn - hogy az összes ajtót nyitni csukni kell a megállókban ha van fel/leszálló, ha nincs. Tehát az automatikus nyitás. Az oroszok meg arra készítették fel a kocsikat, hogy - mint tőlünk nyugatabbra megszokott - gombnyomársa nyíljon. Ettől még persze nem kell kinyílnia az ajtónak, de valószínűleg szorosan összefügg ezzel a mostani probléma.
dream killer
2017. június 08. 20:07
A sorosista, migráns-simogtó putyín ellenes csürhe lázítása.
ichneumon
2017. június 08. 19:59
Az Armata és az MC-21 olyan, amit még sehol nem próbáltak ki élesben, nem tudjuk jók-e egyáltalán valamire. A többire, amit írtál, nem tudok hozzászólni. Igen, elvileg megoldhatnák a feladatot, csak nem mindegy milyen áron. Ha 4-ért vehetsz egy új francia kocsit, akkor 3-ból inkább felújíttatod a régi zsigát? Ugye nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!