Hazánkat is beperelné Szerbia a NATO '99-es légitámadása miatt

2017. június 30. 10:55

Egy speciális csapat pert indítana a Kis-Jugoszlávia ellen indított légiháború miatt az akkori NATO 19 tagországa, köztük Magyarország ellen. Nem ez az első eset, hogy perbe fogják a szerb rezsimet egykor visszaszorító hatalmakat.

2017. június 30. 10:55

A szerb köztelevízió a múlt héten harangozta be, hogy egy szerbekből és külföldiekből álló speciális ügyvédcsapat pert indítana a NATO 1999-es tagállamai, köztük Magyarország ellen – írja a Magyar Nemzet. A szövetség ugyanis abban az évben legalább 10 tonnányi szegényített uránnal bombázta Koszovót és Dél-Kelet-Szerbia más részeit. A riportban elhangzott, hogy a speciális csapat orvosszakértő segítségével akarja bizonyítani, hogy a bombázások miatt nőtt meg drasztikusan a hematológiai és vesebetegségek száma a régióban.

Még nem lehet tudni, kik állnak a per mögött, a köztévé riportja szerint a speciális csoport még a bizonyítékok összegyűjtésének fázisában tart. 

Várady Tibor nemzetközi jogász szerint kevés az esélye, hogy a szerb kormány vagy komoly jogászok álljanak a háttérben. A szakértő szerint a per a Hágai Bíróságon és Strasbourgban is elhasalna, mint ahogyan az a korábbi, hasonló esetekben történt. 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2017. június 30. 21:38
Mennyit gyaláztak bennünket, hogy átengedtük a németeket Jugoszlávia ellen. Orbán Viktor is átengedte a "NATO"-t. Lehet, hogy nem kellett volna. Lett volna akkoriban micsoda sivalkodás. OV-nak hivatkozni kellett volna: a NATO elmegy, az ott élő magyarok pedig túszok.
Gombóc XVI. Artúr
2017. június 30. 12:27
Aztán ez a "szakértő csapat" mit szólna hozzá, ha Magyarország meg beperelné Szerbiát Barcs -kazettás bombákkal történt-bombázása miatt?? Amúgy ha a szegényített uránt tartalmazó lövedék veszélyes lenne, akkor az a NATO katonákra is veszélyes lenne, szóval ez a vád már csak ezért is ostobaság.
Szívemből magyar
2017. június 30. 12:18
Mi meg kinyaljuk a seggüket, feltétel nélkül beszavazzuk az eu-ba, bravo..
3M..
2017. június 30. 11:37
Elképesző, mivel az mondták a TV-ben hogy nagyon jóban vagyunk. A délvidéki mészárláson pedig már Szijjártó, Áder túllépett. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!