Az SOS Gyermekfalvak, a CEU és a menekültek helyzete is téma volt Orbán és Van der Bellen találkozóján

2017. június 13. 20:52

Nem csak arról tárgyalt a magyar miniszterelnök és az osztrák elnök, amiről Orbán Viktor sajtófőnöke beszámolt az MTI-nek. Alexander Van der Bellen egészen más témákat is kiemelt a Facebookon közzétett bejegyzésében.

2017. június 13. 20:52

Havasi  Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azt közölte az MTI-vel, hogy gazdasági kérdésekről és a Nyugat-Balkán stabilitásáról is tárgyalt egymással a magyar miniszterelnök és Alexander Van der Bellen osztrák elnök. A megbeszélésen kiemelték a magyar-osztrák jószomszédi kapcsolatok fontosságát, és a két ország gazdasági együttműködésének továbbfejlesztéséről is egyeztettek. Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere, osztrák cégek pedig csaknem 80 ezer magyar embernek adnak munkát – hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen külön hangsúlyozták a Nyugat-Balkán stabilitásának fontosságát, ennek érdekében továbbra is együtt fognak működni – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Csakhogy Alexander Van der Bellen a Facebookon közétett bejegyzésében egészen másról írt: beszámolója szerint a jó gazdasági kapcsolatokon túl tárgyaltak az SOS Gyermekfalvak helyzetéről, melyet érint a kedden elfogadott civiltörvény; a CEU-ról és a menekültek magyarországi helyzetéről is.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. június 14. 07:45
A migránsokkal mi a baj? A saját szárnyas kapujuk csukva van előttük, a miénk miért ne lehetne?
smarton
2017. június 14. 07:44
Remélem, a CEU kapcsán arról tárgyaltak, hogy Ausztria szeretné, hogy oda átköltözzön ez a páratlan egyetem. Hiszen gyakorlatilag úgysem számít az a pár kilométer.
Zsusztina
2017. június 14. 06:08
Cseles az öreg viharvert tüntiző. Most aztán tele lesz a nyugati sajtó, hogy a gonosz Zorbán a szegény árva gyerekeket vegzálja.
Mich
2017. június 14. 00:17
Az SOS Gyermekfalvakat értem, az osztrák üzlet..., de miért állt be Soros egyeteme mögé ez az öreg bolsi...?! Ja, van az a pénz...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!