Civil törvény: elfogadja a kormány a Velencei Bizottság jogi aggályait

2017. június 08. 14:47

Lázár János a csütörtöki kormányinfón elmondta: a kabinet szerdai ülésén a civil törvény kapcsán meghallgatta az igazságügyi minisztert, akinek javaslatára a kormány elfogadta a Velencei Bizottság jogi jellegű javaslatait, míg a politikai szempontú felvetéseit elutasították.

2017. június 08. 14:47

A kormány elfogadja a Velence Bizottság jogi aggályait a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat ügyében – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. A tárcavezető hangsúlyozta, a kormány szerdai ülésén a témában meghallgatta Trócsányi László igazságügyi minisztert, akinek javaslatára a kormány elfogadta a szervezet jogi jellegű javaslatait, míg a politikai szempontú felvetéseit elutasították. 

Lázár János hangsúlyozta, a Velencei Bizottság nem vonja kétségbe a civiltörvény módosításának legitimitását, vagyis a parlamentnek legitim célja rendet tenni ebben a kérdésben, továbbá helyes a különböző szervezetek külföldi finanszírozásának megismerhetősége.

Segítik a 3-as metrót

A kormány minden segítséget megad a 3-as metró felújításának elkezdéséhez, és támogatja Tarlós István főpolgármester megvalósítási tervét - mondta Lázár János.   

A tárcavezető megerősítette, Tarlós István és a kormány arról állapodott meg szerdán, hogy egy közös tárgyalódelegációt küldenek Brüsszelbe azért, hogy megszerezzék az Európai Bizottság jóváhagyását az eredeti beruházási összegnek számító 137,5 milliárd forinton felüli kiadásokra. Lázár János hangsúlyozta, Brüsszel egyelőre nem adott írásos jóváhagyást a beruházás eredeti költségeire sem. Megjegyezte továbbá, hogy a kormány „normális hangvételű” beszélgetést folytatott Tarlós Istvánnal, a találkozón pedig több más fővárosi ügy is szóba került.

Vita lesz a migráció kapcsán

A kormány arra számít, hogy az illegális bevándorlás ügyében a következő fél évben felerősödik a vita a tagállami és európai uniós határkörökről – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Soros György magyar származású amerikai üzletember azt javasolja, hogy a kérdésben az Európai Unió döntsön. Tehát ne az adott tagállam mondja meg, hogy ki éljen a területén, hanem ezt egy központi brüsszeli hivatal döntse el – mondta Lázár János.

A miniszter azt hangsúlyozta: ez a nemzeti konzultációra válaszoló mintegy 1,7 millió ember számára elfogadhatatlan, és a kormány álláspontja is ez. Magyarország szerint nem megszervezni, hanem megállítani kell a migrációt – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. június 08. 19:19
Ugyan itt: semlyént a templomban látták közben orbánt a könyvvásáron. :)
Akitlosz
2017. június 08. 18:12
"Soros György magyar származású amerikai üzletember" Zsidó lesz ő, nem magyar. Csak mert valaki Magyarországról származik, attól még nem feltétlenül magyar származású
OberEnnsinnen
2017. június 08. 18:08
A kormány hiteles, kompetensen felelős tagja, hetente ismerteti a kormány előtt megoldásra váró aktuális, 5-7 feladatot. Ez a diktatúra, az autokrácia, a rasszista-fasiszta-homofób magatartás legmagasabb fokú kormányzati szintű megjelenítése az Eu 27 tagja közül.
noMores
2017. június 08. 16:56
Elfogadják, csak telibeszarják. A síkegyszerű békemenetelő, akinek ömlik a bárgyú pofájából soros, az leszarja ezt az egészet, a lényeg, hogy mi ERŐS ÉS BÜSZKE kleptomán ország vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!