LMP: A kormány a fák ellensége

2017. május 10. 16:40

Az LMP-s Heltai László arra hivatkozott, hogy a költségvetés funkcionális területei közül egyedül a környezetvédelem az, amelyre összegszerűen is kevesebb forrás jut jövőre, mint idén, a keret 361 milliárd forintra csökken 387 milliárdról.

2017. május 10. 16:40

A fák ellenségének nevezte a kormányt az LMP gazdasági szakszóvivője szerdán, a madarak és fák napján tartott sajtótájékoztatóján, mert szerinte a kabinet sokat tesz azért, hogy hosszú távon se fa, se madár ne maradjon az országban. Heltai László arra hivatkozott, hogy a költségvetés funkcionális területei közül egyedül a környezetvédelem az, amelyre összegszerűen is kevesebb forrás jut jövőre, mint idén, a keret 361 milliárd forintra csökken 387 milliárdról. 

A politikus a problémák közé sorolta, hogy „zöld energiatermelés” gyanánt az ország nagy erőművekben égeti el a tűzifát, csökkentve ezzel az erdőterületek nagyságát, de a mezőgazdaságban is a pillanatnyi termelési érdek a fő szempont. 

A szakszóvivő kevesellte például a kárenyhítésre vagy a tíz éve „szinte kivéreztetett” nemzeti parkok finanszírozására szánt forrásokat épp úgy, ahogy a hatékony hulladékgazdálkodást is hiányolta. Emlékeztetett: a környezetvédelem intézményrendszerét beolvasztották a kormányhivatalokba, így szerinte egy politikailag irányított, az alapcéljait nem teljesítő hatóságot hoztak létre. Heltai László „embervédelemnek” nevezte a környezetvédelmet, mondván, annak célja az élet feltételeit megteremtő környezet megóvása.

(MTI)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2017. május 11. 07:38
Lmp a magyar nép ellensége, brüsszeli kommunista bandának lobbiznak
yes_we_can
2017. május 11. 00:44
Első lépésként demonstratív módon le kellene szoknia a dohányzásról a kedves betegnek!
SilentBob
2017. május 10. 23:50
A bolsi olyan embertipus, aki mindig arról beszél, ami számára a lehető legközömbösebb. Előbb az egyenlőségről, szolidaritásról, cucializmusról, most meg a fákról, amit korábban csak akkor vett észre, ha épp felakasztották rá a magyarok.
Negue
2017. május 10. 23:42
"LMP: A kormány a fák ellensége" Sőt, még a füvezni sem szabad! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!