Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Kósa Lajos szerint egy, csak egy külföldi egyetem működik szabályosan ma Magyarországon

2017. április 03. 08:11

A Fidesz frakcióvezetője szerint mindössze egyetlen szabályosan működő külföldi egyetem van Magyarországon, ez a McDaniel College, a többi 27 nem tartja be a törvényeket.

2017. április 03. 08:11

Egyetlen szabályosan működő külföldi egyetem van Magyarországon, ez a McDaniel College, a többi 27 nem tartja be a törvényeket, közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Kósa Lajos elmondta, az Oktatási Hivatal ötévente vizsgálja felül a Magyarországon működő külföldi egyetemek engedélyét, ennek 2016-ban jött el ismét az ideje. A Fidesz politikusának állítása nem teljesen állja meg egyébként a helyét, lévén ilyen nemrég történt először.

A vizsgálat kimutatta, hogy egy kivétellel nem működnek megfelelően ezek az intézmények, tette hozzá. A frakcióvezető úgy fogalmazott, ilyen tömeges törvénysértés esetén felvetődik, hogy esetleg a szabályozás is rossz. Kósa Lajost kérdezték az LMP lobbitevékenységre vonatkozó javaslatáról is, amely szerint kötelező érvényű regiszterben kellene nyilvántartani a lobbistákat, a politikai élet szereplőit pedig arra köteleznék, hogy tegyék közzé, ha egy lobbista náluk kívánt kijárni valamit. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a javaslat életszerűtlen, betarthatósága kétséges. (MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. április 03. 17:14
Kis ország, nagy álmok. Azt hiszem, hogy előkelő helyünk van az egy főre jutó egyetemek és más értelmiségieket foglalkoztató intézmények rangsorában. Érdekes, hogy a sok egyetem mellett sem jut egy sem a cigányoknak, holott ők a lakosság egyre jelentősebb részét teszik ki. Középiskolájuk már van egy (csak egy). Mi lenne, ha a románok is így kezelnék az ő kisebbségeiket? A sok közül egyet kiragadni, nem szimpatikus.
áfonya
2017. április 03. 09:55
Soros féle külföldi egyetem hamis diplomákat osztogat, jahhhh értem már gyurcsány miért nem találja a szakdolgozatát.
Berecskereki
2017. április 03. 09:04
Az Oktatási Hivatal honlapján "A Magyarország területén engedéllyel működő külföldi felsőoktatási intézmények" címszóval 25 felsőoktatási intézmény van nyilvántartásba és nem 28. https://www.oktatas.hu/felsooktatas/felsooktatasi_intezmenyek/engedellyel_mukodo_kulfoldi_intezmenyek "Külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi működésének engedélyezése, nyilvántartásba vétele, működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmény újabb képzésének indítása" címmel a tájékoztató itt olvasható. https://www.oktatas.hu/felsooktatas/hatosagi_ugyintezes/kulfoldi_intezmeny/magyarorszagi_mukodes_engedelyezes Az engedélyezésnek külföldi felsőoktatási intézmény újabb képzésének indítása esetén, pedig nem utólag , hanem az indulás előtt kell megtörténnie.
madarasi.abel
2017. április 03. 08:55
Kósa azt mond, amit akar, fideszes politikus, nem köthetik gúzsba a tények. Nos, az OH-jelentésből (már amennyit tudunk belőle) kiderült, hogy tényleg vannak szabálytalanságok. Amiknek felszámolása éppen folyamatban van. Még azt is el tudom képzelni, hogy a törvény rossz. De ez nem érv arra, hogy még jobban elbasszuk. Na mindegy, egy újabb lépés Törökország és Oroszország felé, már nem sokat számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!