Szigorúbb kampányfinanszírozást akar a Fidesz

2017. március 02. 09:13

Még tavaszi ülésszakban kezdeményezi a Fidesz a kampányfinanszírozás módosítását – nyilatkozta a Magyar Időknek Gulyás Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese. Ez alapján korlátozás várható az állami támogatást illetően: amennyiben egy párt nem ér el egy bizonyos százalékot, vissza kell fizetnie a támogatást. Eddig csak a jelöltekkel szemben volt ilyen feltétel, igaz, azoktól se tudták visszahajtani a közpénzt.

2017. március 02. 09:13

A Fidesz még a tavaszi ülésszakban benyújtja a választási törvény módosítását, erről ötpárti egyeztetést is kezdeményez a kormánypárt – közölte a Magyar Időkkel Gulyás Gergely.

A javaslatcsomag a kampányfinanszírozás kérdését is magában foglalja, ami érinti a pártok állami támogatását a választási időszakban. Ez alapján, ha egy párt nem éri el bizonyos százalékot, vissza kell fizetnie a támogatást. 

A 2014-es választások idején sok olyan párt is alakult, amelyek végül semmilyen érdemi tevékenységet nem folytattak, mégis megkapták a törvény szerinti állami támogatást. A jelenlegi törvény szerint megéri pártot alapítani, hiszen minden egyéni jelölt után egymillió forint járt a pártnak, amit két százalékos szavazás elérése esetén nem kell visszafizetni – írja a Magyar Idők. 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. március 02. 13:40
Jó a korlátozás - de működnie is kell!
liberálzöld.
2017. március 02. 10:45
Ez az egész x@rság azóta megy, mióta a politikusaink egyöntetű döntéssel megkontrázták a visszahívás intézményét. Azóta nyegle a politikus. Persze lehet itt nyomni az óhéber mesét, hogy másról sem szólna a dolog, minthogy új és új képviselőknek kellene megismerniük a politikát, meg félúton átvenni a visszahívott stricitől a tennivalókat. És ez igaz is lenne egy rövid ideig. Aztán már nem. Mert egy életre kimeszelné magát a húsosfazék mellől aki elfelejti pl., hogy mekkora is a lakása, vagy berni 1,5 milliárd támogatást.
pemete jakab
2017. március 02. 09:49
"Szigorúbb kampányfinanszírozást akar a Fidesz" A pártokat kellene betiltani.
liberálzöld.
2017. március 02. 09:44
Mit kell it szuttyogni? Törvénybe kell iktatni, hogy mindenki annyit költhet kampányra amennyit a Viktor ad neki a költségvetésből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!