Felháborítóan gyenge a Fidesz szerint a Gergényiékre kiszabott büntetés

2017. február 13. 13:48

Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja a Fidesz a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben hozott hétfői táblabírósági ítéletet.

2017. február 13. 13:48

Felháborítóan enyhe a Gergényi Péterékre kiszabott büntetés” – kommentálta a nagyobbik kormánypárt a Fővárosi Ítélőtábla döntését, amelyben jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt a katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: Gergényi Péter az egyik felelőse annak, hogy 2006 őszén „Gyurcsány Ferenc erőszakkal szétverette az ellene békésen tüntető tömeget”. Politikai bosszúból több száz békés demonstrálót állítottak elő, sokakat meghurcoltak, sokan megsérültek, többen maradandó sérüléseket szenvedtek – írták.

A kormánypárt elfogadhatatlannak tartja, hogy az ártatlanul megvert emlékezők is sokkal súlyosabb büntetéseket kaptak „a koncepciós eljárások” során, mint a bűnösök. „Fontosnak tartjuk, hogy az igazságszolgáltatás minden egyes ügyben megnyugtató, arányos választ adjon a bűncselekményekre, és ne hagyja megválaszolatlanul ezeket a közvéleményt jogosan irritáló súlyos bűncselekményeket” – közölték. A közleményt azzal zárták, hogy 2006 őszén a magyar emberek ellen példa nélküli erőszakot követtek el, ezért a mostani ítélet felháborító.

A rendőri vezetők perében a táblabíróság az ötödrendű vádlottat – a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt műveletirányító tisztjét – felmentette az elöljárói gondoskodás elmulasztása miatt emelt vád alól. Egyebekben pedig helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely 2015 októberében javarészt megszüntette a vádlottak ellen folyó eljárásokat elévülés miatt. (MTI)

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. február 15. 08:40
A 'gyenge' büntetés?! magyarázata avagy vissza a gyökerekhez. A dicsőséges szovjet hősöket védelmezi a fideSZDSZ MAFFIA kormány: • „A megbeszélésen szóba került a hétvégi neonáci rendezvény ügye is, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. Havasi Bertalan szerint a felek megállapodtak abban, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására. • A leégett zuglói zsinagóga helyreállításához Heisler András segítséget kért a kormányfőtől, Orbán Viktor erre ígéretet tett. • A Mazsihisz elnöke tájékoztatta a miniszterelnököt a Szeretetkórház fejlesztési terveiről is, ebben az ügyben rövidesen megtörténik a kapcsolatfelvétel az Emberi Erőforrások Minisztériumával. • A Maccabi Európa Játékok, azaz a zsidó Európa-bajnokság 2019-es budapesti megrendezése kapcsán szóba került a helyszínként kiválasztott sportközpont témája is; mivel nagyon szoros a határidő, megállapodtak, hogy a miniszterelnök rövidesen a kormány elé viszi az ügyet. • Orbán Viktor és Heisler András tárgyalásán a határon túli magyar ajkú zsidó közösségek segítésének lehetőségeit is áttekintették.” http://index.hu/belfold/2017/02/14/orban_megigerte_betiltja_a_neonaci_felvonulast/ „Mostantól a kitörésre emlékezőket is üldözheti a TEV - miután parancsukra a zsidóbérenc kormány lehetővé tette nekik” https://kuruc.info/
noMores
2017. február 14. 11:26
na majd a fidesz sajat birosagan, amit a seggnyalas csucsa, Patyi vezet, ilyen nem lesz! Az adatigenylest pedig el lehet felejteni! Egyebkent hogy gondoljak az allami szervek, hogy ki kell perelni beloluk az adatokat? Basszakmeg, ol sz en penzem KEZELIK! Es nem a tulajdonuk. Ezt egy orszagnak kellene felfogni vegre....
he-he
2017. február 14. 10:46
Azt szeretném megtudakolni,hogy hány "embert"ítéltek el abból a mocskos csürhéből,akik több rendőrnek is sérüléseket okoztak.Megmondom:egyet sem.Tehát ezek az állatok mehetnek a cigányszopó kurva anyjukba.
Morgen
2017. február 14. 09:34
Kik is nevelték ki a mai "kislány" bírókat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!