A fideszes Bánki Erik szerint országos népszavazás kellene az olimpiáról

2017. február 21. 10:49

Ha lesz népszavazás, akkor nem budapestinek, hanem országosnak kellene lennie a fideszes Bánki Erik szerint, aki az aláírásgyűjtés mögött egyébként külföldi érdekeket sejt.

2017. február 21. 10:49

Az ATV Egyenes Beszédének vendégeként fejtette ki véleményét Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a budapesit olimpiával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésről. Bánki szerint mivel a nemzeti költségvetésből is költenének a beruházásokra, ezért ez az ügy mindenkire tartozik, vagyis úgy véli: ha lesz népszavazás az olimpiáról, akkor országos népszavazást kellene tartani róla.

A fideszes politikus egyébként elfogadhatatlannak tartja, hogy azok a pártok, akik korábban támogatták az olimpia ügyét, most politikai tőkét kovácsolnának annak ellenzéséből.

Bánki Erik szerint egyébként az aláírásgyűjtés mögött lehet, hogy külföldi érdekek húzódtak meg, azt se tartja kizártnak, hogy Los Angeles érdekeit támogató valaki adott pénzt annak finanszírozására. 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. február 22. 14:39
https://www.youtube.com/watch?v=1_GEp8TMmnk&feature=youtu.be
Szvidrigajlov
2017. február 21. 21:46
ez nem politikai kérdés, hanem jogi. A törvény szerint helyi népszavazást a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozó kérdésben lehet tartani. Az olimpia ügyét az országgyűlés törvényalkotási körbe vonta, törvényt hozott róla, ezért az már nem önkormányzati hatáskör. Budapest "csak" rendező. A költségviselő a központi költségvetés, nem a fővárosi. Az aláírásgyűjtést el sem lehetett volna indítani ebben a körben, csak országosan.
Conduct
2017. február 21. 21:40
Nem tudom mi van ballib oldalon,de nálatok szopóka.
Conduct
2017. február 21. 21:32
Ez szabadlábon van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!