Liberálisok: 2016 elvesztegetett év volt a 3-as metró felújításában

2017. január 04. 11:51

Ha tavaly semmi sem történt volna a 3-as metró felújításának ügyében, akkor is előrébb lennénk, mint most, hiszen tavaly ilyenkor már készen állt a főváros a metrópótló buszokról szóló szerződés megkötésére – mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke.

2017. január 04. 11:51

A Liberálisok elvesztegetett, tönkretett évnek tartják a 3-as metró felújítása szempontjából 2016-ot.

Ha tavaly nem történt volna semmi ebben az ügyben, akkor is előrébb lennénk, mint most – mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: tavaly ilyenkor a főváros már készen állt a metrófelújítás idejére szükséges buszokról szóló szerződés megkötésére. A 2016-os év a Fidesz és Tarlós István főpolgármester „folyamatos civakodásáról” szólt,

így a metrófelújítás leghamarabb az idei év második felében kezdődhet el – közölte. Úgy vélte: noha a főpolgármester és a Fidesz igyekszik úgy tenni, mintha a metrófelújítás nem lenne jelentős probléma, azt folyamatosan napirenden kell tartani, hiszen a 3-as metró naponta félmillió embert szállít, de ma már az állapotát minden reggel jelenteni kell a szakhatóságnak, hogy engedélyt kapjon az aznapi működésre.

Szabadai Viktor hozzátette, az állomások akadálymentesítése a 21. században alapvető követelmény, valamint továbbra is javasolják a vonal befejezését, kiépítését Káposztásmegyerig. Mint mondta: pártja álláspontja szerint ma Budapest legnagyobb gondja a koncepciótlanság, és ugyan esetleges megoldások vannak, de nincs átfogó koncepció, amely modern nagyvárossá tehetné Budapestet.További feladatként említette a 4-es metróvonal befejezését és a hév hálózatának visszaintegrálását a fővárosba.

Kell, hogy legyen alternatíva az államfőválasztáskor

A politikust arról is kérdezték, hogy bár az éttermi szolgáltatások áfája csökkent, a menzáké, a munkahelyi étkeztetésé nem. Szabadai Viktor azt mondta, az áfacsökkentés fontos eszköz a gazdaság élénkítésére, ezért minden lépés helyes, amely erre irányul, de kérdéses milyen szakmai indokok szóltak e konkrét döntés mellett.

Szabadai Viktor kérdésre lényegesnek nevezte, hogy legyen alternatíva az államfőválasztás során. Jelezte: ugyan nem hallotta még Majtényi Lászlótól, hogy elfogadná-e a jelölést, de fontos, hogy egy olyan ember, aki ennyire elkötelezett a jogállam és a demokrácia mellett, „legalább esélyt kapjon arra”, hogy „megmutathassuk az országnak, hogy van alternatívája annak, amit a Fidesz kínál Magyarországnak”. Hozzátette: várják Majtényi László válaszát, és személy szerint nem zárkózik el attól, hogy őt támogassák. Az MSZP hétfőn, a Párbeszéd kedden jelentette be, hogy támogatja az alkotmányjogász, korábbi ombudsman jelölését a köztársasági elnöki posztra.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. január 05. 06:11
Van az elvesztegetett évtized is.
választópolgár
2017. január 04. 14:42
Kik azok a liberálisok? Fodor pumukli gábor egyszemélyes pártja? Ezek még kevesebben vannak mint a párbeszéd akik onnan vették a nevüket hogy páran beszélgetnek de minek.
Bölcs Ész
2017. január 04. 13:42
LiberálisOK?? Mire föl a többes szám? Ilyen taglétszám mellett hitelesebb lenne az a név, hogy "A Liberális".
kiss.istvan770
2017. január 04. 13:37
Ha Demszky teljesítette volna a kötelességét, akkor még idejében, kb. 15 évvel ezelőtt elkezdődött volna a felújítás! Az azóta bekövetkezet állagromlás megduplázza a költségeket. Miért nincs még bíróság előtt a bűntársaival együtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!