Zöld dosszié: egy ügyben történt hivatali visszaélés

2016. december 15. 14:45

Egy ügyben történt hivatali visszaélés a Horváth András volt NAV-dolgozó által a nyomozó hatóságok elé tárt ügyekben a Nemzeti Nyomozóiroda szerint: a Delta Feed nevű cég kapcsán találtak problémákat, az ügyet átadták a Fővárosi Főügyészségnek. Lezárták viszont a nyomozást a GE, aBielesen, a Gránit Agriculture, a Sygnus és a Glencore Grain Hungary ügyében.

2016. december 15. 14:45

Feltárult a zöld dosszié: egy ügyben talált hivatali visszaélést a Nemzeti Nyomozóiroda azok közül, amelyeket a NAV volt dolgozója, Horváth András tárt a hatóságok elé három évvel ezelőtt – írja az Index. Horváth nagy vonalakban azt állította, hogy csak a kicsiket kapja el az adóhatóság, a nagy halakat viszont futni hagyja.

A Nemzeti Nyomozóiroda most a Delta Feed nevű cég esetében vádemelési javaslatot tett és átadta az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek, itt hivatali visszaélés lesz a vád. A GE, aBielesen, a Gránit Agriculture, a Sygnus és a Glencore Grain Hungary ügyében viszont nem találtak visszaélést és lezárták a nyomozást.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. december 16. 10:11
Felmerült egyáltalán valakiben, mit jelent az, hogy létezik egy kódszám rendszer, amely utasítja az ügyintézőt, revizort, stb, hogy mit csináljon? Ki állította össze ezt a kódrendszert, ki jogosult arra, hogy eldöntse, milyen kód kerüljön fel egy lapra, elszámoltatta-e valaki a "kódolót", hogy melyik esetben milyen kódot írt fel és miért? Mert ezek a kis kódocskák súlyos tíz és százmilliárdokkal károsíthatják meg a költségvetés, egyben gazdagíthatják a maffiát! Már csak 1 kérdés: melyik az a kód amely azt jelenti, hogy az egész fidesz-maffia menjen a jó qrva anyjába szavazóstól - mindenestől? Mert azt most ide írnám. "Mert az egyik ügyintéző a statisztika lap megfelelő rovatába olyan számot írt be, ami a "szabj ki büntetést" helyett azt jelentett, hogy "ne csinál semmit". A rendőrség szerint fel sem merülhet, hogy szándékosság történt, hiszen maga az érintett revizor vallotta, hogy véletlenül írt a lapra a jegyzőkönyvvel 180 fokban szembemenő kódszámot. Ám „a tévesen kitöltött statisztikai lap önmagában nem alkalmas büntetőjogi felelősség megállapítására, célzat hiányában adminisztrációs hibának tekinthető, mely fegyelmi eljárás keretében vizsgálandó.”"
noMores
2016. december 16. 01:48
A kib szott nyomozobanda is meg lett veve: http://444.hu/2016/12/15/a-rendorseg-szerint-nem-tortent-semmifele-buncselekmeny-a-horvath-andras-altal-feldobott-ugyekben
noMores
2016. december 16. 01:45
Ennel durvabb maffia, mint a fidesz marpedig nincs!
Öreg
2016. december 15. 16:25
Remélem, a vétlen vállalatok beperelik ezt a tetűt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!