Orbán: Közép-Európa a reneszánszát éli

2016. december 09. 11:44

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyarok és a lengyelek megértették, hogy a kezükbe kell venniük a sorsukat. A miniszterelnök Krakkóban Wacław Felczak születésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencián vett részt, ahol elmondta: a történészprofesszor tanácsára alakult meg a Fidesz.

2016. december 09. 11:44

Közép-Európa a reneszánszát éli, folyamatosan és dinamikusan fejlődik és erősödik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Krakkóban.

A Jagelló Egyetemen rendezett Közép-Európa – egy térség sorsa a történelem sodrában című, Wacław Felczak lengyel történészprofesszor születésének századik évfordulója alkalmából rendezett konferencia emlékülésén a kormányfő felszólalásában kiemelte: a magyarok és a lengyelek megértették, hogy a kezükbe kell venniük a sorsukat, és a történelemtől esélyt kaptak, hogy egymással összefogva Európa és a világ legsikeresebb térségévé tegyék Közép-Európát. Ezen dolgozik a V4, ennél „kisebb célt nem érdemes kitűznünk” – vélekedett.

Orbán Viktor emlékeztetett: annak idején Wacław Felczak „medret szabott a mi politikai elképzeléseinknek”, az ő tanácsára alakult meg a Fidesz, így „alapító szellemi atyánk lett”.

(MTI)

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. december 10. 05:43
Az elmúlt 26 év legnagyobb nemzetbiztonsági botránya az Orbán kormány mindent bemocskoló korrupciója. Az Orbán kormány mindent bemocskoló korrupciója a legkorruptabb afrikai országokal teszi egy szintre Magyarországot. A felcsúti maffia minden idők legkorruptabb kormánya. A korrupciót és a nemzet rendszeres fosztogatását törvényesítették a felcsúti maffia, az Orbán család és Orbán cinkosai javára. Ez a förtelmes Orbán kormány korrupció tönkre teszi az országot, a kórházakat, iskolákat, közlekedést és mindent ami pénzt igényelne de nincs mert ezek a mocskos, tolvaj gazemberek mindent ellopnak. Jobbiknak evvel kéne foglalkozni. A Fidesz sok más mocska közel se olyan fontos mint a Fidesz rendszeres és törvényesített nemzet-fosztogatása. A felcsúti maffia korrupciója mindent ledarál ebben a szegény, kifosztott országban.
potyka
2016. december 09. 18:50
Reneszánsz :DDDDDDDDDD
edvind johnsson
2016. december 09. 18:30
Amíg nem tanul tisztességet, addig bojkottálni kell az ilyen férget.
thymian
2016. december 09. 18:24
"a történészprofesszor tanácsára alakult meg a Fidesz" Szegény ott a túlvilágon most biztos szégyelli magát, hogy ilyen komcsi bandának adott tanácsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!