Húsz éves a Fidelitas

2016. december 12. 14:23

Huszadik születésnapját ünnepelte a Fidelitas a hétvégén. Rogán Antal Orbán Viktor üzenetét tolmácsolva kiemelte: „öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába” kell küldeni. Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője úgy fogalmazott, irigyli a Fidelitas jelenlegi tagjait, mert komoly kihívás előtt állnak: megküzdhetnek a szabadságért.

2016. december 12. 14:23

Megfelelő nyelven kell megszólítani a mai fiatalokat, kicsalogatva őket az apolitikusság „elefántcsonttornyából” – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Fidelitas alapításának huszadik évfordulóját ünneplő budapesti rendezvényen szombat este. Rogán Antal a résztvevőkhöz szólva azt mondta, ez az ő küldetésük.

Fiatalokat a csatába

A miniszterelnök üzenetét tolmácsolva kiemelte: „öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába” kell küldeni.

Szintén Orbán Viktort idézve közölte: nincsenek elveszett generációk, csak „csendesebbek” és „hangosabbak”. Az útkeresés, az elveszettség érzése természetes, de minden generációnak van küldetése – nyomatékosította a miniszter. Szavai szerint azon az ösvényen kell tartani az országot, amelyen 2010-ben elindult.

Rogán Antal úgy fogalmazott, „egy pillanatra sem” szabad elhinni, hogy lehet olyan baloldali kormány, amely jó. A migrációs válságról szólva a tárcavezető azt mondta, az csak előhangja egy sokkal nagyobb krízisnek. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szintén azt emelte ki, hogy a Fidelitas tagjai „tolmácsok”, akik segítenek közvetíteni a kormány és a fiatalok között.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rövid videoüzenetében a Fidelitashoz kötődő kellemes élményeit, egyebek mellett a nyári táborokat idézte fel. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvényre küldött, más által felolvasott üzenetében azt kívánta, hogy folyamatosan növekedjen a Fidelitas, amelyben az egyéni érvényesülésnél fontosabb a közösség ereje. Az előadók közül többen is érintették a szólásszabadság kérdését, és úgy vélekedtek, ki kell mondani a problémákat.

Közelíteni a fiatalokhoz

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke arról beszélt: bíznak benne, hogy le fog áldozni a „politikai korrektség” időszaka. A Fidelitasról szólva azt hangoztatta, hogy a szervezetnek vannak reményei. Gulyás Gergely is megjegyezte, hogy közelíteni kell a fiatalokhoz a polgári politikát.

Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője úgy fogalmazott, irigyli a Fidelitas jelenlegi tagjait, mert komoly kihívás előtt állnak: megküzdhetnek a szabadságért. Az egyén mindenhatóságát hirdető „liberális politikai korrektség” időszaka lezárul - vélekedett, hozzáfűzve: a meccs azonban még nincs „lefújva”, ezért tenni kell annak érdekében, hogy újra a szabadság érvényesüljön.

Fürjes Balázs, egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szavai szerint „a Fidelitas a szabadság sodrásával született”.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke úgy értékelt, az 1998-2002 közötti kormányzás visszaadta Magyarország jövőbe vetett hitét, 2010 után pedig „újra elkezdődött valami”. Nyomatékosította: ki kell mondani, mi az igazság és mi a hazugság.

Az ünnepségen több külföldi politikus felszólalt. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter videoüzenetet küldött, voltak azonban olyanok is, akik személyesen fejezték ki a Fidelitas iránti szimpátiájukat.

(MTI)
 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. december 12. 17:45
Azaz az apja után a gyerek is kezd megvénülni. Itt az ideje a Fidelitas ifjúsági tagozatának a megalakításának.
noMores
2016. december 12. 15:27
Csupa gerinces, becsuletes, tisztatekintetu embert termelt ki eddig magabol ez a szervezet. Mint peldaul...es sorolhatnam.
Ëmëhntëhtt-Ré
2016. december 12. 15:15
Fidelitas? Az egy fidkány nevelde. Dolgozni nem akaró, tehetségtelen ifjoncoké.
liberálzöld.
2016. december 12. 15:04
„öregeket a tanácsba, fiatalokat a csatába” kell küldeni. A cigányokat pedig dolgozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!