Párbeszéd: Az LMP ne biztosítsa a kétharmados többséget!

2016. november 18. 13:40

A Párbeszéd arra kéri az LMP-t, hogy ne biztosítsa a Fidesznek a kétharmados többséget a „látszatdemokrácia kulisszáinak megácsolásához”, azaz az új alkotmánybírók kinevezéséhez. Szerintük az Alkotmánybíróság (Ab) fontos intézmény lenne, azonban úgy gondolják: a jelenlegi testület nem a jogállam védője, hanem „Orbán Viktor rendszerének fenntartója”.

2016. november 18. 13:40

A Párbeszéd Magyarországért semmilyen alkut nem hajlandó kötni a jelenlegi Alkotmánybíróság (Ab) „elvtelen működésének fenntartása érdekében” és arra kéri az LMP-t is, hogy ne biztosítsa a Fidesznek a kétharmados többséget a „látszatdemokrácia kulisszáinak megácsolásához”.

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője pénteki közleményében azt írta: az Alkotmánybíróság (Ab) fontos intézmény lenne, azonban a jelenlegi testület nem a jogállam védője, hanem „Orbán Viktor rendszerének fenntartója”. A Párbeszéd szerint az Ab tagjainak kiválasztása nem lehet elvtelen pártalkuk tárgya, és aki olyan bírákat támogat, akik között megtalálható „a szélsőjobb híve”, valamint az egyháztörvénnyel „a vallásszabadságot szétverő” bíró egyaránt, az nem tesz mást, mint elárulja a demokráciát.

Csütörtökön jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a Fidesz, a KDNP és az LMP megegyezett a jelöltekről a hiányzó bírói helyekre, és az Ab új elnökének személyéről is konszenzus alakult ki a három képviselőcsoport között.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. november 21. 08:24
Sokat mondó az index címe a hírről: "Nehéz belekötni politikailag az új alkotmánybírákba" Pedig mindenáron beléjük akartak kötni, de a fenének sem sikerült:-)))))))))
Szvidrigajlov
2016. november 20. 19:40
Jávor szervezzen flashmobot Brüsszelben, hogy az EU ne ácsoljon díszletet az Orbán diktatórikus tervgazdálkodós gazdaságpoltikájához és oroszbarátságához azzal, hogy nem akadályozza tovább Paks2-t. Aztán Jávor és a P. húzza le magát a budin. A pöcében majd bugyborékolhatak.
dragonkill
2016. november 19. 08:19
mi az a párbeszéd ?
Marula
2016. november 19. 07:43
Ezek ostobák. Pont az lenne a lényeg hogy egy egy beadványt más pártok is támogassanak ha egyetertenek. De pont a "p" mint legjelentektelenebb formáció a leghangosabb. 2018-ban húzzanak a fenébe. Remelem egy szavatot se kapnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!