Orbán: Trump megválasztása visszatérés a valóság talajára

2016. november 09. 19:31

A világnak mindig jót tett az, ha sikerült magát kiszabadítani az éppen uralkodó ideológiai irányzatok fogságából, és vissza tudott térni a valóság talajára. Ez történt most Amerikában – mondta Orbán Viktor szerdán Londonban. A miniszterelnök szerint az amerikai minta segíthet az európai országoknak is, hogy visszatérjenek a realitások talajára.

2016. november 09. 19:31

A valóság talajára való visszatérésként értékelte az amerikai elnökválasztás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

A Londonban tartózkodó kormányfő - a Theresa May brit miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után – az új amerikai elnök, a republikánus Donald Trump győzelmét magyar újságíróknak úgy értékelte: a világnak mindig jót tett az, ha sikerült magát kiszabadítani az éppen uralkodó ideológiai irányzatok fogságából, és vissza tudott térni a valóság talajára. „Szerintem most ez történt az Egyesült Államokban, és ez esélyt ad a nyugati világ többi részének is, hogy kiszakítsa magát az ideológiák, a politikai korrektség, a valóságtól eltávolodott gondolkodásmód és beszédmód fogságából, és visszatérünk végre a realitások talajára” – mondta Orbán Viktor.

A londoni magyarok jövőjéről is tárgyaltak

Magyarország azt szeretné elérni, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek a brit EU-tagság megszűnésével – mondta brit miniszterelnökkel folytatott tárgyalásról Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a találkozón egyetértés alakult ki arról, hogy ezt a kérdést a viszonosság elve alapján kell kezelni, tehát ha az Európában élő britek szerzett jogai nem csorbulnak, abban az esetben a brit kormány álláspontja szerint a Nagy-Britanniában dolgozó EU-állampolgárok jogai sem sérülhetnek. Orbán Viktor szerint ez fontos eredménye volt a brit miniszterelnökkel folytatott szerdai megbeszélésének.

(MTI)

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. november 10. 07:49
A valóság talaja: "Áder János és rendőrgyilkos Győrkös István rokoni kapcsolata azonban nagyon kínos lehet a kormány számára, az erről szóló nyilatkozatokat arra hivatkozva tiltják le csuklóból, hogy azok valótlanságon alapulnak. Ma is így tett portálunk cikke alapján kiadott sajtóközleménnyel az MTI, azonban írásunk valóságtartalmát bizonyítékokkal is alá tudjuk támasztani." http://alfahir.hu/ismet_letiltott_egy_jobbikos_kozlemenyt_az_mti_igy_osztotta_ki_a_sajtofonok_az_allami_cenzorokat
kukagyerek
2016. november 10. 07:49
Ilyen gátlástalanul köpönyeget forgatni kevesen tudnak, mint ahogy azt te teszed.
Mindjárt
2016. november 10. 07:48
Az lenne a legjobb ha a felcsúti cigány és szemkilövető, két mocskos kommunista, kisztitkár, sörös tanítvány közösen gratulálna Trumpnak :D
csuka
2016. november 10. 07:30
Áder János és rendőrgyilkos Győrkös István rokoni kapcsolata azonban nagyon kínos lehet a kormány számára, az erről szóló nyilatkozatokat arra hivatkozva tiltják le csuklóból, hogy azok valótlanságon alapulnak. Ma is így tett portálunk cikke alapján kiadott sajtóközleménnyel az MTI, azonban írásunk valóságtartalmát bizonyítékokkal is alá tudjuk támasztani. http://alfahir.hu/ismet_letiltott_egy_jobbikos_kozlemenyt_az_mti_igy_osztotta_ki_a_sajtofonok_az_allami_cenzorokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!