Navracsics: Nem azonosulok a kvótareferendum kampányával

2016. november 07. 14:00

Navracsics Tibor hétfőn Brüsszelben egy újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nem azonosítja magát a kvótareferendum kampányával, amiben nem is vett részt. Elmondta, a népszavazáson szerinte egy belső döntéshozatali kérdésről volt szó. A DK korábban az uniós biztosokra vonatkozó szabályok megszegésével vádolta meg a fideszes politikust.

2016. november 07. 14:00

A kvótareferendum kampányában nem vett részt és nem is azonosítja magát vele – jelentette ki Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős tagja. A politikus egy újságírói kérdésre válaszolt hétfőn Brüsszelben.

Navracsics Tibor hozzátette, hogy tagállami, belső döntéshozatali kérdés, hogy a kormánynak a parlamenttől kell-e hozzájárulást kérnie az ilyen tematikájú kérdésekben. Megjegyezte, hogy más tagállamokban sokkal szigorúbb korlátok vannak a belső döntéshozatali folyamatokkal kapcsolatban.

A népszavazáson feltett kérdést egyszerű állampolgárként a szavazólapon válaszolta meg, a kampánytól távol tartotta magát – hangsúlyozta az uniós biztos, akit a referendum után a DK azzal vádolt meg, hogy megszegte a biztosokra vonatkozó szabályokat, amikor tudatta, hogy nemmel szavazott a népszavazáson. 

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. november 07. 21:04
Legyünk megértőek. Nem könnyű a globalista helytartók helyzete.
balbako_
2016. november 07. 16:38
Kenheti az EU a hajára!(És az ellenzék is)
Anti Komcsi
2016. november 07. 16:37
Tehát gyurcsány megint lebukott, hazudik mint a vízfolyás.
Kvasztics Fedor
2016. november 07. 15:34
Jól van, meglett az új gumicsont. Lehet rágódni rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!