Trump magyar üzlettársa: Trump az emberek motiválásához ért a legjobban

2016. november 09. 11:03

Megmondom, mihez ért nagyon: ahhoz, hogyan lehet embereket motiválni. Ebben Donald Trump verhetetlen. Ez pedig az egyik legfontosabb képesség, amire az embernek politikusként szüksége lehet – mondja Törőcsik Jenő a Mandinernek. A nagyvállalkozó jósdás-telemédiás cégével lett ismert, de három éve üzlettársa lett Donald Trumpnak. Sőt, közös cégük szóvivője is az USA most megválasztott, következő elnöke volt, aki akváriumból osztogatott pénzt az embereknek. Villáminterjúnk.

2016. november 09. 11:03
Stumpf András

TeleMedia nevű cége tette ismertté a magyar közvélemény számára. Az működik még?

Hogyne, most is a világ tucatnyi tévéadója sugározza ékszerműsorainkat. 

Emellett, ha jól tudjuk, ön a FundAnything alapítójaként nemrég még üzlettársa volt az Egyesült Államok most megválasztott, következő elnökének.

Igen, 2013-tól egy éven át üzlettársunk és szóvivőnk volt Donald Trump. Amikor két éve kiszállt, a Pitbull jött a helyére. 

Tehát személyesen ismeri.

Természetesen.

Örül, hogy győzött, vagy inkább megijedt most?

Örülök. Remek dolog, hogy egy ember, akivel együtt dolgoztunk, sikeres és máshol is bizonyít. 

Nagyon nem akárhol! Kinézi belőle, hogy képes elvezetni a világ első számú hatalmát?

Abszolút. Donald Trump az a személy, aki a leginkább érzi, hogyan kell kommunikálni az emberekkel. Ez nagyon látványosan kiderült a számomra, amikor a FundAnything nyitókampányát elindítottuk. A Trump Plazában tartottuk a rendezvényt, egész oldalas hirdetést adtunk fel a New York Times-ban, meg is töltöttük a pláza átriumát. Körben emberek mindenütt, emeletnyi magasságban, középen Donald Trump és egy hatalmas akvárium. Tele pénzzel. Donald meg mutogatott az emberekre. Akire rábökött, az lejött és belemarkolhatott az akváriumba. Vihette a pénzt. Elképesztően működött.

Elnökként nem osztogathat pénzt mindenkinek, szakpolitikai háttere pedig nincs. Ez nem veszélyes?

Egyáltalán nem. Rengeteg úgynevezett tapasztalatlan elnök volt már, akinek nem volt politikai háttere és mégis nagy vezető vált belőle. Schwarzenegger az egyik legsikeresebb kormányzó volt Kaliforniában, Ronald Reagan pedig az egyik legnagyobb elnök az Egyesült Államok történetében. Donald Trumpnak is megvan minden képessége ahhoz, hogy nagy elnök váljon belőle. 

Reagan azért más helyzetből indult: régóta fontos szereplője volt a republikánusoknak, építette magát a politikában, mire elnök lett.

Persze, de az alapképzése neki sem politikai-szakpolitikai volt. Trump is szorosan követte a politikát évtizedek óta, mindenkit ismer abban a világban is, az pedig csak jó, ha olyan ember kerül az elnöki székbe, aki ért a gazdasághoz, a vállalkozáshoz.

Ahhoz tényleg ért?

Megmondom, mihez ért nagyon: ahhoz, hogyan lehet embereket motiválni. Ebben Donald Trump verhetetlen. Ez pedig az egyik legfontosabb képesség, amire az embernek politikusként szüksége lehet.

Gratulált már neki?

Dehogy, ezekben a percekben még elérhetetlen. 

Azért fölhívja majd?

Természetesen. 

Önnek új lehetőségeket jelent üzletileg, hogy üzlettársából amerikai elnök lett?

Nagyon friss még a hír, de az biztos, hogy ha lehetőségek adódnak, azokat ki fogjuk használni. 

Magyarország érdekében is?

Amerikai elnökökkel azért korlátozottak az ember lehetőségei még akkor is, ha volt üzlettárs az illető és megvan a személyes kapcsolat, de amit lehet, természetesen megteszek.

Magyar szemszögből, az oroszokhoz közeli országként számunkra nem veszélyes, hogy Trumpot nemigen érdekli a külpolitika és inkább Amerikával foglalkozna csak?

Nézzük meg előbb, mi történik. Szerintem csak jó sülhet ki abból, amit Donald Trump Amerikának hozni fog. Ami pedig jó Amerikának – az meggyőződésem szerint jó lesz Európának is.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. november 10. 16:56
Bocsáss meg, de ezen a szinte az, hogy MOTIVÁLJA az embereket-téves! Ide ez a kifejezés/fogalom az illő: MANIPULÁLJA!
Akitlosz
2016. november 09. 21:33
"Reagan azért más helyzetből indult: régóta fontos szereplője volt a republikánusoknak, építette magát a politikában, mire elnök lett." Reagen színész volt, ami nagyon hasznos tudomány egy elnöknek. Egy elnök ugyanis nem magát adja, hanem szerepet játszik, az Amerika Egyesült Államok elnökének a szerepét. A beszédeit sem maga írja, csupán előadja azokat, tehát fontosabb az, hogy jó előadóművész legyen, tudjon hitelesen szónokolni mások szavait mondva.
Akitlosz
2016. november 09. 21:28
Trump magyar üzlettársa: Trump az emberek motiválásához ért a legjobban Akitlosz: Az emberek motiválása nagyon egyszerű dolog. Csak pénz kell hozzá. Ha a pénz nem lenne elég akkor is csak sok pénz kell hozzá. Akiket pénz nélkül is motiválni tud egy kapitalista ők nem emberek, hanem balekok s megérdemlik a sorsukat.
abraxas
2016. november 09. 15:08
A kampánynak vége, az eredmény megvan, Stumpf azért még igyekszik. Még nem tért magához. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!