Clinton vagy Trump? Megkérdeztük a politikusokat

2016. november 08. 13:17

Melyik amerikai elnökjelöltet választanák a magyar politikusok? Tényleg kiáll a jobboldal Trump mellett? Besorol Clinton mögé az ellenzék? Hillernek Hillary kell? Megkérdeztük a képviselőket a parlamentben.

2016. november 08. 13:17
Bukovics Martin

November 8-án elnököt választ az Egyesült Államok. A demokrata párti Hillary Clinton és Donald Trump, a republikánusok jelöltje a két esélyes erre a posztra. Az utóbbi napokban fej-fej mellett mérték őket a közvélemény-kutatók, így hát finoman szólva sincs lefutva, ki költözhet be a Fehér Házba. A magyar országgyűlési képviselőket arról kérdeztük a parlamentben, ők kire szavaznának, kinek örülnének.

A jobbikos Volner János Trump-párti: ő a migráció miatt Hillary Clintont veszélyesebbnek érzi a magyar érdekekre. A KDNP-s Hargitai János is ezen az állásponton van. Mint a Mandinernek fogalmazott: hisz azoknak a magyarországi hangoknak, akik szerint Trump elnökségével jobban járnánk.

Nem így az LMP-s Hadházy Ákos: a zöldek társelnöke borzasztóan veszélyesnek tartaná a szerinte komolytalan ember benyomását keltő Trump elnökségét, így Clintont támogatná.

A szocialista Hiller István elmondása szerint Hillary Clintonra szavazna, ha amerikai állampolgár lenne, de mint mondja, nem egyszerű a választás két rossz között. Hiller visszasírja Bernie Sanders-t, rá boldogan leszavazna amerikaiként.

A veszprémi időközi választáson függetlenként mandátumot nyert Kész Zoltán behozott a képbe egy negyedik jelöltet a libertárius Gary Johnson személyében. Ha csak Trump és Clinton között kéne választania, Kész életében először a demokratákra szavazna, tudtuk meg.

Mint azt már hétfőn megírtuk, Orbán Viktor nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy melyik jelölt győzelmével járnánk mi jobban, mondván ő nem amerikai állampolgár: „Az amerikai állampolgárok helyett nem dönthetnek a magyarok”. A miniszterelnök álláspontjához a fideszes Pócs János is csatlakozott, hozzátéve, reméli, az a jelölt nyer, aki jobban szereti Magyarországot. 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. november 08. 17:51
Megérjük valaha, hogy a mandineres újságírók fontos, értelmes kérdéseket tesznek fel a politikusoknak? Magyarország dolgairól, pártprogramokról, közügyekről például? Mintha valami rossz TV show műsort csinálnának újságírás helyett. :-(
Mindjárt
2016. november 08. 15:53
Trumpnak kicsi az esélye de minden lehetséges. It's not over till it's over. ...
kjkj945
2016. november 08. 15:43
És a moszad mazsihisz melyiket támogatja. Ja nekik sincs semmi közük a jussa belügyeihez.
finalpoint
2016. november 08. 15:35
Gyerekek! Ez az indexes stílus nektek rohadtul nem áll jól! Ez az indexnek áll jól, úgyhogy ez eléggé izzadtságszagúra sikeredett. (Mondjuk a Kósa arroganciája most már tényleg bicskanyitogató!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!