Így (nem) tisztelik egymást a politikusok

2016. október 25. 09:46

Mit tisztel egy fideszes vagy egy jobbikos Gyurcsányban? És a balos ellenzék Orbán Viktorban? Az október 23-i balhézások után a kölcsönös tiszteletről kérdeztük a parlamenti képviselőket, és a 444 mellett is szolidarítottunk. Hadházy standupolt, Kósa szájbarágott, Kovács elrohant. Azonnali kérdések perce, második adás.

2016. október 25. 09:46
Bakó Beáta

Mit tisztel Ön Gyurcsány Ferencben? A kérdésre elég sokan – Harrach Péter, Kovács Zoltán, és Hegedűs Lorántné – rávágták a várakozásainknak megfelelő „semmit”, az LMP-s Hadházy Ákos sokáig gondolkodott, a jobbikos Mirkóczki Ádám viszont meglepetésünkre még a volt miniszterelnökben is talált valami tiszteletreméltót: azt, hogy nagycsaládos.

Orbán Viktorral szemben csak Mesterházy Attila volt teljesen híján a tiszteletnek, a balos ellenzékből a legtöbben a rendszerváltásban játszott szerepét emelték ki tiszteletreméltóként, de egyből hangsúlyozták, hogy a tiszteletük nem terjed ki a miniszterelnök mai tevékenységére.

És hogy mit tisztelnek a legutóbb a letelepedési kötvényes ultimátummal zseniálisat húzó Vona Gáborban a balos és fideszes képviselők? Hát, egyelőre nem a politikai tehetségét. Annyit elárulunk: Hadházy ezzel kapcsolatban rekord-hosszúságút mélázott.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. október 26. 07:40
popzene [Hozzászóló kiszűrése] 2016. október 25. 12:59 Egyaltalan minek van sajto? Az allam egyedul is megfeleloen tudna tajekoztatni, sokkal olcsobb is volna, es ezek a nyikhajok nem tudnak mindenfele hulyeseggel telebeszelni az emberek fejet!" Erre van a Kormányinfo, és Lázár szó szerint leiskolázza a sajtót. Mosolyogva!
catalina9
2016. október 26. 07:38
Erről nem tudtam...gratulálok! Berecskereki 2016. október 25. 11:48 11 5 Erről is megkérdezte a Bakó Beáta, Bukovics Martin Hadházy Ákost? Avagy csak a „szépre” emlékeznek a T. riporterek? „A trafikbotrány kirobbantója ötmilliót kért Milliókat kért Hadházy Ákos egy fogyatékkal élőket foglalkoztató szekszárdi étteremtől azért, hogy ne torpedózza meg újra és újra a bővítéshez szükséges engedélyüket. A trafikbotrányt kirobbantó fideszes képviselő évek óta bírósági perekkel akadályozza a háza szomszédságában lévő alapítványi vendéglátóhely átalakítását, amit korábban az önkormányzat többi tagjával együtt még ő is megszavazott. Egy hangfelvétel tanúsága szerint megmondta, mennyiért állna el a további fellebbezésektől. A képviselő azt állítja, hogy az alapítvány ajánlotta fel a pénzt, amivel a háza értékcsökkenését kompenzálták volna. És az, hogy erről egyáltalán szó van, a trafikügynek köszönhető.” http://index.hu/belfold/2013/0.. „Hadházy Ákos hét fogyatékos ember munkahelyét vette el Az LMP társelnöke évekig bírósági perekkel akadályozta a háza szomszédságában lévő, fogyatékkal élőket foglalkoztató Kék Madár Alapítvány vendéglátóhelyének átalakítását. Az ügy pikantériája, hogy önkormányzati képviselőként korábban maga is megszavazta az épület átalakítását. Később előkerült egy hangfelvétel, amelynek tanúsága szerint Hadházy közölte, mennyiért állna el a további fellebbezésektől. A képviselő ezzel szemben azt állította, hogy az alapítvány ajánlotta fel a pénzt, amivel a háza értékcsökkenését kompenzálták volna. Az alapítvány elnöke másként emlékezett. Az ügy mindenesetre rendkívül érdekes, mivel Hadházy Ákos azóta az LMP korrupciós szakszóvivője lett, és hétről hétre tartja sajtótájékoztatóit a témában.” http://www.origo.hu/itthon/201..
1120
2016. október 25. 17:53
A feriben nincs semmi, ami tiszteletet érdemel - maximum majd a hullája.
Akitlosz
2016. október 25. 17:41
Na de legyen! Eme meseszép gondolatébresztő riport hatására elgondolkodtam rajta, hogy melyik vöröst is javasolnám tiszteletre méltónak, ha nagyon muszáj lenne. Az első helyre egyáltalán nem szoros versenyben Thürmer Gyulát tenném azért, mert kitart az elvei mellett. Ő elvi síkon politizál és nem hatalomtechnikai szempontokból szélkakas módjára, mint a többiek. Ha kizárólag a "demokrata" (kac-kac) táborból kellene választani, akkor Medgyessy Pétert mondanám. No nem azért, mert úgy abszolútan tisztelhető, de a többiekhez képest relatívan mindenképpen kiemeli a mezőnyből, hogy ő volt az egyetlen, aki hatalomra kerülve legalább részben meg akarta valósítani a programját. Az ilyen embert a többi hatalomtechnikus politikus őrültnek nézi, pedig ez még nem a tisztesség, ez még csak a tisztességnek egy szikrája, de a többiben még ennyi sincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!