A Jobbik lemondatná Matolcsyt a jegybank éléről

2016. október 07. 15:28

A Jobbik szerint le kell mondania Matolcsy Györgynek, mivel sajtóhírek arról szólnak, hogy a jegybankelnök Patai Mihálynak, az UniCredit Bank és a Magyar Bankszövetség elnökének lakását használja. Szerintük ellenőrző és ellenőrzött között a barátság értelmezhetetlen fogalom.

2016. október 07. 15:28

A Jobbik Matolcsy György jegybankelnök lemondását szorgalmazza. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján „az utolsó koporsószegként” jellemezte, hogy sajtóhírek szerint az MNB elnöke Patai Mihálynak, az UniCredit Bank és a Magyar Bankszövetség elnökének lakását használja.

Tarthatatlannak nevezte „a rabló és a pandúr összekeveredését”, szerinte ugyanis ellenőrző és ellenőrzött között a barátság értelmezhetetlen fogalom. Hozzátette: ha az ügyre lenne mentség, elvárható lenne, hogy álljanak ki és tisztázzák. A jobbikos politikus az Eiffel irodaházra utalva azt is kijelentette: a „közös ügyletek egyszerűen kiverik az ember szemét”. Kifejtette: az ingatlant szerinte a piaci árnál másfélszer drágábban vette meg a jegybank és alapítványai.

Z. Kárpát Dániel szerint Matolcsy Györgynek azért is távoznia kellene, mert az MNB fogyasztóvédelmi tevékenysége megbukott, az alapítványok 100 milliárdokat herdálnak el „a legőrültebb tranzakciókra”, és a devizakárosultak pénzét költik, amit a Jobbik szerint vissza kellene csoportosítani az emberekhez.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. október 08. 05:12
A Jobbik megint beállt a baloldal kórusába, ugyanazt fújják mint ők. Egyre hiteltelenebbek, Vona Simicska bábjaként, a pénzért mindenre hajlandó.
noMores
2016. október 07. 19:15
Az teny, hogy ekkora taplo, gerinctelen suttyo tolvaj meg soha az eletben nem vergodott az MNB elen....
katus
2016. október 07. 17:28
A király meztelen 2016-10-05 17:02 Pörzse Sándor: Hazugságrotor A népszavazás utáni napon ezerrel beindult a hazugságrotor hazánkban. Pörög, mint Rogán Antal helikoptere. Aki valami csoda folytán nem hallgatta az esti híreket, és reggel lement az újságoshoz, azt hihette, hogy két Magyarország létezik. Lánczi Richárd: Pepe, a náci béka Ha már abszurd esetek, akkor nézzük Rogán Antal légi kalandját. Megjelent egy képriport, amelyen a miniszter volt látható a feleségével és gyermekével, amint egy helikopterből száll ki és száll át egy német rendszámú luxus Mercedesbe. A miniszter és családja egy celebesküvőn tették tiszteletüket. Rogán a sajtómegkeresésre tagadta a repülést és azt üzente, perelni fog, ha ez az információ megjelenik. Először a helikoptert üzemeltető cég vezetője is tagadta az utazást, ám később elismerte, jóban van a politikus feleségével, Rogán Cecíliával ezért felajánlotta a lehetőséget, hogy a hosszú autóút helyett válasszák a repülést. Már csak azt nem értem, hogy Rogán ezen mit tagadott? Elfelejtette, hogy helikopterre ült családjával? A király meztelen És akkor Orbán Viktor kiállt a színpadra. A csúfosan elbukott népszavazás estéjén úgy volt képes a csúfosan elbukott népszavazást értékelni, hogy egyetlen gondolatfoszlányt, néhány kis szómorzsát sem fecsérelt el arra a nem éppen lényegtelen körülményre, hogy az általa saját magának belpolitikai mentőövként dobott referendum érvénytelen lett. Győztes vezetőként ünnepelte magát, miközben mindenki látta, tudta (még ha ezt párthűségből tagadni is próbálta) hogy ezt a választást elbukta. Brüsszel kérlelhetetlen ellenfeleként feszített a színpadon, de akinek a narancsgőz nem homályosította el az elméjét, és csak egy kicsit gondolkodott, az látta: a király meztelen. https://jobbik.hu/sites/default/files/field/image/bari_4.png
katus
2016. október 07. 17:04
http://alfahir.hu/roganeknal_ez_a_szokas_nyaron_is_helikopterrel_siettek_egy_lagziba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!