Heisler András: A Mazsihisz túlzottan balra pozicionálta magát

2016. szeptember 29. 11:14

Heisler András, a Mazsihisz elnöke a HírTV adásában elmondta, a Mazsihisz korábbi vezetése komoly hibákat vétett. Túlzottan balra pozicionálták a felekezetet és alattvalói helyzetből politizáltak. Heisler arról is beszélt, habár fontos a holokauszt emlékezete és az antiszemitizmus elleni harc, a zsidó identitást inkább a hagyományokra kéne építeni.

2016. szeptember 29. 11:14

Heisler András, a Mazsihisz elnöke arról nyilatkozott a HírTV Magyarország élőben című műsorának, hogy a menekültválságot elsődlegesen a politikusoknak, kormányoknak és az Európai Uniónak kell megoldania. A Mazsihisz álláspontja szerint a menekültek kérdését szabályozottan, ellenőrzötten és humánusan kell kezelni. A szélsőséges iszlám komoly kockázatot jelent, ugyanakkor szerinte szét kell választani ezt kérdéskört a háborús országokból menekültekétől. 

Egész Európában magas az antiszemitizmus és ennek a mértéke nő – mondta Heisler. Hozzátette, az antiszemitizmus elleni küzdelem és a holokauszt emlékezete fontos vállalt célok, ugyanakkor a zsidó identitás nem ennyi, hiszen ez egy több ezer éves, gazdag gondolkodási-, tanulási- és életmód. 

Hibák a múltból

Heisler szerint az elmúlt 25 évben két komoly hibát követett el a Mazsihisz. Egyrészt túlzottan baloldalra pozicionálta a korábbi vezetés a felekezetet. Pedig nem szabadna bal- és jobboldal között különbséget tenniük, hanem értékeket kéne előtérbe helyezni. A másik hiba, hogy eddig alattvalói pozícióból próbáltak politizálni, pedig minden egyháznak partneri kapcsolatot kellene kiépíteni a mindenkori hatalommal.

Heisler a szerdán hajnalban elhunyt Simon Pereszről elmondta: Izrael kiváló elnöke és igazi hazafi volt.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. szeptember 30. 11:30
Eddig alattvalói pozícióban viselkedtek? Jézus Mária, mi lesz akkor most?
mucsay
2016. szeptember 29. 20:44
jó helyen vagytok ti ott. jobb szeretem mikor tudom mit csinálnak a nemzetek gyűlölői, mint mikor alakoskodnak.
kukagyerek
2016. szeptember 29. 17:31
Andris bá! Ne panaszkodj, hiszen Zoltai bá ott ül Lázár Nyegle János jobbján - mint tanácsadó. (Baromi nagy fizetésért!)
Malcolm Reynolds
2016. szeptember 29. 15:59
idje volt az ébredésnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!