A Magyar Nemzet szerint távozik Colleen Bell, a nagykövet cáfol

2016. szeptember 20. 13:20

Cáfolta Colleen Bell amerikai nagykövet a Magyar Nemzet azon értesüléseit, hogy belefáradt volna a magyar-amerikai kapcsolatok egyengetésébe, és távozna a novemberi amerikai elnökválasztások után. A nagykövet közlése szerint semmi nem áll távolabb az igazságtól, és addig tölti be pozícióját, ameddig csak lehetséges.

2016. szeptember 20. 13:20

Kedden a Magyar Nemzet arról írt: értesüléseik szerint Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet már hetekkel ezelőtt úgy döntött, hogy távozik a posztjáról a novemberi amerikai elnökválasztások után, bárki nyeri is azt. A lap szerint ennek oka, hogy Bell belefáradt a magyar-amerikai kapcsolatok „reménytelennek tűnő” egyengetésébe.

Az amerikai nagykövetség az MTI-nek küldött közleményében cáfolta az értesülést. Colleen Bell hangsúlyozta: a napilap nem kért reakciót a nagykövetségtől a cikkhez, máskülönben közölték volna, hogy „semmi sem állhat távolabb az igazságtól”.

Mint írta, november 8-án eldől, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, akit januárban iktatnak be. Hozzátette: mint minden amerikai nagykövetet, őt is az elnök nevezte ki.

A diplomata hangsúlyozta: örömmel szolgálja hazáját budapesti amerikai nagykövetként, és addig tölti be a pozícióját, amíg csak lehetséges. „Még nem tudom, hol van a célvonal, de szándékomban áll átfutni rajta” – fogalmazott Colleen Bell.

 

Kép forrása: Amerikai nagykövetség

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2016. szeptember 21. 08:05
A Magyar Nemzet a HVG és a Népszava szintjére süllyedt. :-)
kaltran
2016. szeptember 20. 21:48
Szerintem várja meg, amíg Donald Trump lesz az elnök, utána azt is várja meg, hogy kap tőle egy levelet, miszerint szolgálatait megköszönve takarodjon a fészkes fenébe. Így korrekt és így szép. Aztán azt a békát is nyelje le, hogy Trump kinevezi helyére Arnold Schwarzeneggert, ez majd jól felbosszantja a ballib médiát is, őt még kaliforniai kormányzóként sem bírták elképzelni (természetesen merőben demokratikus okokból) végül a harmadik béka is hátra lesz, Svarzi díszvendégletével ünnepélyesen felveszik a Hofer által elnökölt Ausztriát a Visegrádi 5-be, s kezet ráz az új miniszterelnökkel Stache úrral. Csak szegény Bell mindezek után nehogy gutaütést kapjon, azt nem szeretném.
moricka13
2016. szeptember 20. 17:47
Nem kedvelem őt sem, bár elfogadhatóbb elődeinél. Mélységesen felháborító azonban, hogy a médiák teljesen alaptalanul irkálnak és kiabálnak, sőt bíráskodnak Isten és ember felett.
tom hagen
2016. szeptember 20. 17:23
Fel is út, le is út Colleen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!