A Fidesz 65 százalékos béremelést ígér az egészségügyi dolgozóknak

2016. szeptember 10. 16:19

2019-ig négy lépésben, összesen 65 százalékos béremelést ígér a Fidesz-frakció az egészségügyi dolgozóknak, idén ebből 26,5 százalékot láthatnak az ápolók a béremelési program értelmében. Nem csupán ők, hanem a szakorvosok és a gyógyszerészek is számolhatnak az alapbérük emelkedésével – hangsúlyozta Halász János a frakció szóvivője.

2016. szeptember 10. 16:19

A kormány minden eddiginél nagyobb béremelési programot indított szeptembertől az egészségügyi szakdolgozóknak, annak eredményeként az ágazatban 65 százalékkal növekedhetnek a jövedelmek 2019-re – mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombaton Budapesten.   

Halász János a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az egészségügyben a rendszerváltás óta, 26 éve nem volt példa ilyen mértékű és ennyire kiszámítható többéves béremelési programra.

Kiemelte, az egészségügyi szakdolgozók jövedelme négy lépésben növekedhet: a bérek idén szeptemberben átlagosan 26,5 százalékkal emelkednek, majd jövő novemberben 12 százalékkal, az azt követő két évben pedig 8-8 százalékkal.

A szakorvosok és a gyógyszerészek is jól járhatnak

A szóvivő szerint mindez azt mutatja, hogy míg a baloldal kormányzása idején az egészségügyben pénzelvonás, kórházbezárás, elbocsátások és összességében létbizonytalanság volt tapasztalható, addig a Fidesz megbecsüli és támogatja az ágazatot, valamint az abban dolgozókat.

Halász János közlése szerint a kormány azon dolgozik, hogy az egészségügyben jobb anyagi és munkakörülmények között lehessen dolgozni. Hangsúlyozta, szeptembertől nem csak az ápolók, hanem a szakorvosok, szakgyógyszerészek alapbére is nőtt, most 107 ezer forinttal, amit jövő novemberben újabb 100 ezer forintos emelés követ. Fontosnak nevezte, hogy a béremelés az Országos Mentőszolgálat orvosait és szakdolgozóit is érinti.

Az egészségügyi alapellátásban dolgozók 41 százalékos emelést kapnak idén

A kormány az idén és jövőre 100 milliárd forintot fordít ezekre a béremelésekre - mondta a szóvivő, hozzátéve, a Fidesz kormányzása óta az egészségügyi dolgozók bérrendezésére eddig 300 milliárd forintot fordítottak.

Halász János emellett megjegyezte, az egészségügyi alapellátásban dolgozók most 41 százalékkal több pénzt vihetnek haza, mint 2010-ben és további emeléssel számolhatnak. Példaként említette, hogy a házi- és gyermekorvosoknak idén is praxisonként átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, a védőnők fizetésemelése havi 30-35 ezer forinttal, míg a fogorvosi praxisok támogatása havonta 50-55 ezer forinttal lesz magasabb.

 

(MTI)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2016. szeptember 11. 21:57
Ez nagyon ciki: a "cégen" kívül senki nem tudta, hogy szeretője lehet Matolcsy Györgynek, mégis lebuktatta saját főnökét egy közleményben valaki az MNB-ből: újságírói kérdésre elárulta a jegybank, hogy közel másfél milliót keres havonta a 32 éves külügyi titkár hölgy, de sietve hozzá is tették, hogy "Matolcsy György magánélete, a Matolcsy házaspár válása magánügy." A kormány szennysajtójával ellentétben mi ezt tiszteletben tartjuk. Azt azonban, ami az MNB-nél történik, nem, főleg, ha ennyi is elég egy ilyen állás megszerzéséhez. Arról nem is beszélve, hogy egyéb nagy bajok is lehetnek az MNB-nél, ha ennyire amatőr sajtósaik vannak... http://mno.hu/gazdasag/kulonos.. JEGYBANK Különösen jól keresett Matolcsy munkatársa MNO, 2016. szeptember 10., szombat 20:20, frissítve: szombat 20:52 Nemzetközi szakmai titkárként bruttó 1,7 milliót keresett a Magyar Nemzeti Bankban Vajda Zita. A Népszabadság már a nő családtagjaira is rárepült. Idén május 2-áig dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban Vajda Zita, nemzetközi szakmai titkárként pedig bruttó munkabére 1 730 000 forint volt – számolt be róla a Népszabadság. Hogy miért pont Vajda felől érdeklődött a lap, arról annyit tudhatunk meg: szerepe és fizetése jó ideje beszédtéma a jegybanki dolgozók körében. Amint látható is tehát, a nő valamifajta kivételezett helyzetéről értesült az újság, ugyanakkor csodálkozva számolt be a válaszról: „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy házaspár válása magánügy.” A Népszabadság megjegyezte ennek kapcsán, ezek szerint az MNB kapcsolatba hozta Vajdát a Matolcsy Gyöngyitől való válással. Vajda az egyik jegybanki alapítvány kuratóriumi tagja, itt bruttó félmilliót keres, édesanyjának cége pedig milliós megbízásokhoz jut szintén az alapítványoktól. A most 32 éves Vajda Zita korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott, majd Matolcsy jegybankelnökké választása után ő is érkezett az MNB-be. A nő feladatai közt volt a felsővezetői nemzetközi tárgyalások, nemzetközi utazások előkészítése, de a nemzetközi szakirodalomban új írások, könyvek felkutatása és a jegybanki vezetőknek való bemutatása is. Vajda 2015-ben bekerült a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) által alapított Vízház Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságába is.
pemete jakab
2016. szeptember 11. 20:17
"A Fidesz 65 százalékos béremelést ígér az egészségügyi dolgozóknak" Ígérgetünk, ígérgetünk...
noMores
2016. szeptember 11. 12:38
HAHAHHAHAHHAHAHA:DDDDD Legjobb vicc Jonnek a valasztasok...
csuka
2016. szeptember 11. 11:08
A fideSZDSZ MAFFIA bugyrai (Eltolcsy kitartottja): „Kérdésére tájékoztatjuk, hogy Vajda Zita a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016. május 2-ig. Munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft. volt. Matolcsy György magánélete, a Matolcsy-házaspár válása magánügy." Forrás: https://kuruc.info/r/2/163626/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!