Potápi: Szent László-év lesz 2017-ben

2016. augusztus 17. 12:45

Szent László-évet rendeznek 2017-ben – jelentette be a Potapi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Az indoklás szerint árpádházi királyunk személye összekapcsolja a közép-európai népeket.

2016. augusztus 17. 12:45

Január elsején kezdetét veszi a 2017 végéig tartó Szent László-év – jelentette be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János elmondta: az idei Szent Márton- és Márton Áron-emlékév sikerén felbuzdulva, a Báthory-Bem Hagyományőrző Egyesület és az Emberi Méltóság Tanácsa kezdeményezésére hirdették meg az emlékévet a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.

Mivel I. (Szent) László az első olyan Árpád-házi uralkodó, aki összekapcsolja a közép-európai népeket, számítanak arra, hogy a magyarok mellett horvát, lengyel, román és szlovák civil szervezetek, egyházak és politikai szereplők is szerepet vállalnak az eseménysorozatban – ismertette az államtitkár.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. augusztus 17. 20:31
A "szent" jelző miatt félremegy a vita. Ő egy lovagkirály volt, aki már hercegként is sikeresen harcolt, királyként meg rendet csinált és gyarapította az országot (Horvátország), új törvényeket is hozott és általánosságban az egyik legsikeresebb Árpád-házi Uralkodónk volt. Akármikor ünnepelhetjük, van miért.
kjkj945
2016. augusztus 17. 14:00
És bevezetik: "Ha valamely szabadot vagy rabszolgát lopáson érnek, akasszák fel. […] Ha valamely szabad tíz dénár értékűt lop, akasszák fel, ha tíz dénárnál kisebb értékűt lop, a lopott értéket tizenkétszeresen adja vissza, és egy ökröt fizessen.” (László ún. II. törvénykönyvéből)"
robag
2016. augusztus 17. 13:29
Nagyon helyes.
Pinter68
2016. augusztus 17. 13:23
És az állam és egyház szétválasztásával ugyan mi lett? Nem kellene legalább látszat szinten ügyelni rá, hogy szekularizált államnak lássunk? Amúgy, kár a Fidesznek a katolikus egyház seggét nyalnia. Nincsen annyi hívük már, hogy ez többletet hozzon a konyhára. Aki van, az meg már eddig is fideszes volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!