Nagykövet lesz a volt szocialista Dobolyi Alexandrából

2016. augusztus 25. 16:58

Az Index értesülése szerint Dobolyi Alexandra volt szocialista európai képviselőt, Veres János volt pénzügyminiszter feleségét az Orbán-kormány Magyarország moldovai nagykövetévé nevezi ki.

2016. augusztus 25. 16:58

Moldovai nagykövet lehet Dobolyi Alexandra volt szocialista EP-képviselőből, Veres János volt pénzügyminiszter feleségéből az Index értesülése szerint. A portál idézi a Külügyminisztérium nekik küldött válaszát, mely szerint „Dobolyi Alexandra végzettsége, szakmai és politikusi előélete (EP-képviselő, szakterületen szerzett tudományos fokozat stb.) alapján alkalmas arra, hogy Magyarországot külföldön diplomataként képviselje”. Az Index szerint Szijjártó Péter külügyminiszter kérte fel Dobolyit arra, hogy 2017-től ő vezesse Magyarország kisinyovi nagykövetségét.

Dobolyit saját elmondása szerint Kovács László volt szocialista miniszter avatta be a külpolitika világába: 1998-tól az MSZP külügyi osztályán dolgozott, 2002 és 2004 között az MSZP külügyi titkára volt, majd 2004-2009 között európai parlamenti képviselőként szolgált. Bolgár, román, orosz és kínai kapcsolatokkal foglalkozott elsősorban. 2009 után Veres János titkárságvezetője lett.

Dobolyi és az addig az első házasságában élő Veres az ezt követő időszakban házasodtak össze.

Az Index emlékeztet: Dobolyi Alexandrának 2007-ben ellentmondásos végzettségi adatai miatt kellett magyarázkodnia.

Dobolyi Alexandrát karrierje egy pontján a NŐttön Nő nőpolitikai konferencia kapcsán Marjai Judit fotóművész nagy mennyiségű porszívók és csövek között fotózta le (lásd a nyitóképet).

Az MSZP Dobolyi mostani nagyköveti kinevezésének hírére az Index szerint azt közölte: „Aki a mai helyzetben elfogad egy ilyen ajánlatot a Fidesztől, az hátat fordít annak a közösségnek, amelyiknek tagja volt. Csalódottak vagyunk, de ez egy olyan helyzet, amikor az érintettek elsősorban saját lelkiismeretüknek tartoznak elszámolással”. A párt szerint „az Orbán rezsim egy olyan hatalom, amelyik kinevezésekkel, ajánlatokkal megpróbálja kompromittálni az ellenzéket”.

Összesen 313 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. augusztus 26. 10:32
Kár volt a Lenin-fiúkat kivégezni. Egy egész diplomáciai testület állna most a Fidesz rendelkezésére.
MZ/X
2016. augusztus 26. 08:37
Ezeknek semmi sem jó... Ha a Fidesz saját embert nevez ki, az a baj... Ha közülük valót, akkor meg az... A hölgynek sok sikert kívánok, képviselje méltóan hazánkat...!
csuka
2016. augusztus 26. 08:05
Más, fideSZDSZ MAFFIA hír: http://alfahir.hu/bunszervezet_iranyitja_a_kozmunkat
Mindjárt
2016. augusztus 26. 06:11
A Fidesz, ahogy az MSZP és DK tele vannak mocskosnál mocskosabb kommunistákkal. Ugyan abból a mocskos kommunista posványból választkják vezetőiket. Lényegében ugyan az a mocskos kommunista banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!